設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: Akhkmike

[4K/8K電視] 集中研究水貨電視

星級玩家

vincent369 發表於 2021-10-27 00:51
提提各位師兄, OLED難生產,相對LCD/LED易壞,有機會屏幕問題一般使用後一二年出現,除有機會消印外,還有死點, ...

真心求問...唔知有無人試過車返上去  無盒電器上....重有幫你拎去廠? 好似有D難.....買水貨有咩都係親力親為好

白鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

Akhkmike 發表於 2021-10-31 12:10
真心求問...唔知有無人試過車返上去  無盒電器上....重有幫你拎去廠? 好似有D難.....買水貨有咩 ...

想親力親為當然好,有時恐怕有心無力。
55寸還可以,以前有師兄經皇崗上去。
65寸唔知比唔比上車,仲要揾多個好朋友。
有正本發票理論上可以免交税,但最怕到其時叫你證明呢張係真發票,又或者話而家規則改變左(打税交錢對海關來說好吸引)。
上左去,部65寸電視運去邊個服務站維修?即日取?如果要等,又要擇日上去(唔計疫情),攞左機點運落呢?

評分

參與人數 1威望 +40 金錢 +40 收起 理由
ahlam + 40 + 40 認同到一個點呀

查看全部評分

黃金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

QQ
求介紹想買 1 萬蚊內水貨65寸電視機
主要用途睇下電視﹑PS5﹑netflix
暫時睇啱
65Q80T $9980-HKD
65Q70A $9800-HKD
求師兄指引 感激

鉑金玩家

Akhkmike 發表於 2021-10-31 12:04
會唔會有分 咩手機版 電腦版個D 因為app 都有version ?

呢樣真係唔清楚,我只知打開Netflix是但播套戲,先再入設定就會搵到

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章金耳朵金耳朵學員76-FC 藍寶石勲章三星玩樂勲章

Akhkmike 發表於 2021-10-31 12:06
差唔多錢會唔會美水好D ? 你淨用app 同 打機, 美水有原裝 Android同remote  ,先前有ching share 邊到有美 ...

早兩年仲可以去BH買美版直送香港, 但依家已經冇得咁做. 由於未必有集運願意做咁大件貨集運, 可能買中國版再換底版會比較易搞

星級玩家

kelvinhin 發表於 2021-11-1 23:19
早兩年仲可以去BH買美版直送香港, 但依家已經冇得咁做. 由於未必有集運願意做咁大件貨集運, 可能買中國版 ...

兩者都有師兄分享過...美版好似有間代購.....換底版就最平做法又達到效果...如果做到真係要分享呀

星級玩家

owen234hk 發表於 2021-11-1 12:03
求介紹想買 1 萬蚊內水貨65寸電視機
主要用途睇下電視﹑PS5﹑netflix
暫時睇啱

80T 全列陣背光, 功能數值強過Q70A  (6.3 cm)
70A 2021 超薄身..新款...兩者都支援PS5  (2.8 cm)      

想畫質咪Q80T   追新又薄..太矛能Remote 咪Q70A

黃金玩家

gurahamu 發表於 2021-8-7 23:22
經香港影音店買咗部美水Sony 83吋 A90J,膽博膽冇保養使用中。原本想買77A80J,價錢已平行貨一半有多(A90J ...

請問可以PM我嗎?謝謝!

進階玩家

76-FC 綠翡翠勲章

geo 發表於 2021-10-9 17:48
問晒只需開後蓋,拔插主板,不需刷任何軟件!

師兄係咪用a90j?

鉑金玩家

我a80j