設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: 偉爵爺

[4K/8K電視] A90J官網出咗價錢!

銀級玩家

airlung 發表於 2021-11-11 13:26
同意… 但A80J 有個缺點,如果你買55-77inch 就不保證會用上最新2021 LG Oled panel , 有啲都係仲用緊舊pan ...

係啊, 網上睇而家77呎都搬晒去LG廣州廠生產. 新D既77吋A80J應該係用EVO Panel.
不過的確好難firm.

鉑金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

airlung 發表於 2021-11-10 14:40
啱啱收到Sony電話,換第四部😥😥

㊗️收到部靚電視💪🏻

鉑金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

jajajack 發表於 2021-11-10 16:32
小弟既A90J已到左~~~不過唔識post 相, 興奮中

正吖C hing🥳慢慢玩👍

銀級玩家

根本英俊 發表於 2021-11-11 13:59
係啊, 網上睇而家77呎都搬晒去LG廣州廠生產. 新D既77吋A80J應該係用EVO Panel.
不過的確好難firm. ...

有研究喎師兄!👍今年買電視好麻煩,都唔知自己買咗啲乜嘢,要買梗係買新panel, 會光啲, 冇grey uniformity issues,但新panel 有grid effect… (我肯定每一部都有,但如果睇唔到嘅話就唔好特登去睇啦😅😅)最大獲係 Samsung… 旗艦4K QN90A, 有啲國家用 VA panel , 有啲就用 IPS… VA panel
質素好N 倍! 我打過去Samsung 問佢哋用乜嘢Panel, 冇人答到嘅….😅😅😅

星級玩家

各位CHING~~~琴晚終於裝左機啦~~而且部A9係同一時間黎 ,最開心係一take 過~~完全冇死點同光點(至少我隻天殘眼睇唔到)

睇左netflix 6 undergound 同 大王介紹東京night walk , 真係冇後悔買, 仲回味緊~~~~講番裝機時遇到既情況:

1. 右上無貼紙

2. 出廠日期: 10/2021

另外想問下, 機背蓋需唔需要裝上去??裝機師傅話可以唔使裝...

星級玩家

Hi5@Movie=Toys 發表於 2021-11-11 16:00
正吖C hing🥳慢慢玩👍

真係好正~~~冇後悔買A90J

銀級玩家

jajajack 發表於 2021-11-12 10:58
各位CHING~~~琴晚終於裝左機啦~~而且部A9係同一時間黎 ,最開心係一take 過~~完全冇死點同光點(至 ...

恭喜晒CHING.
死點既野真係講運氣.

順便分享下A9 用埋電視個center speaker mode定唔用好聽D吖.
我見有D網評話A9聲同電視聲唔夾.

銀級玩家

airlung 發表於 2021-11-11 20:17
有研究喎師兄!👍今年買電視好麻煩,都唔知自己買咗啲乜嘢,要買梗係買新panel, 會光啲, 冇grey uniformi ...

Samsung冇Dolby Vision淨係呢點, 我就唔會考慮佢.
宜家好多片源係Dolby Vision, 降返落HDR10個感覺點都唔同...

其實PO就廢事講, 因好多CHING用三星

黑鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

jajajack 發表於 2021-11-12 14:50

恭喜師兄有新玩具玩!慢慢享受。,想問一問你用什麼訊源?

鉑金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

jajajack 發表於 2021-11-12 14:50

A90j 喺正🥳!但係一take收貨仲正👍