設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: LawrenceLo@FB

[請教] 已更新,atmos 7.1.4分享。家庭影院入門初哥玩5.1.2問題

鑽石玩家

76-FC 綠翡翠勲章

usopp 發表於 2021-7-1 11:47
留意番天龍pre out 得8500同A110可以關後級

好似Denon 6700都得,但唔建議天龍
https://www.google.com/amp/s/www.audiotechnique.com/amp/denon-avc-x6700h
唔知邊個先可信

鑽石玩家

76-FC 綠翡翠勲章

鑽石玩家

76-FC 綠翡翠勲章

Jazzgd1 發表於 2021-7-1 12:26
好似Denon 6700都得,但唔建議天龍
[url=https://www.google.com/amp/s/www.audiotechnique.com/amp/denon-avc]https://www.google.com/amp/s/www.audiotechnique.com/amp/denon-avc[/url] ...

無理由天龍自己官方人員回覆錯掛,咁就抵打啦
我估pre amp mode 同”可以選擇關閉連動內置擴音機特定聲道以配合不同的外置後級的推動”有分別?pre amp mode 係all channel 後級全關?

鑽石玩家

76-FC 綠翡翠勲章

usopp 發表於 2021-7-1 12:53
無理由天龍自己官方人員回覆錯掛,咁就抵打啦
我估pre amp mode 同”可以選擇關閉連動內置擴音機特定聲道 ...

全唔全關就唔清楚,但相信有4.2v

鑽石玩家

76-FC 綠翡翠勲章

Jazzgd1 發表於 2021-7-1 14:58
全唔全關就唔清楚,但相信有4.2v

全關先有4.2v 就無意思啦,明明書架or 天空可以用內置Amp,我都係因為e 個原因放棄天龍

鑽石玩家

76-FC 綠翡翠勲章

usopp 發表於 2021-7-1 16:00
全關先有4.2v 就無意思啦,明明書架or 天空可以用內置Amp,我都係因為e 個原因放棄天龍 ...

有得玩好過冇,再有多啲要求玩純前。玩緊的,天花個四,六個ch買多部後級推啦,唔爭在。

鑽石玩家

76-FC 綠翡翠勲章

Jazzgd1 發表於 2021-7-1 16:10
有得玩好過冇,再有多啲要求玩純前。玩緊的,天花個四,六個ch買多部後級推啦,唔爭在。 ...

你都識得講啦,咁不如玩純前

銀級玩家

usopp 發表於 2021-7-1 16:39
你都識得講啦,咁不如玩純前

咁合拼有合拼既好處既, 尤其響香港串金呎土.
有埋DAC, 又可以STREAMING幾方便.
追求靚聲當然分開幾舊玩好啦, 不過唔係個個過到海關.  

鑽石玩家

76-FC 綠翡翠勲章

krisho6666 發表於 2021-7-1 16:53
咁合拼有合拼既好處既, 尤其響香港串金呎土.
有埋DAC, 又可以STREAMING幾方便.
追求靚聲當然分開幾舊玩 ...

你誤會咗我了,我就係想由純前轉合拼,但係天龍除8500之外不可以局部關後級,所以先放棄天龍,我都覺得後置同天空可以交比合拼推,之前聽師兄講如果唔關後級pre out 會好弱

鑽石玩家

76-FC 綠翡翠勲章

usopp 發表於 2021-7-1 18:52
你誤會咗我了,我就係想由純前轉合拼,但係天龍除8500之外不可以局部關後級,所以先放棄天龍,我都覺得後 ...

為何要行回合併呢?除天龍馬仔外,Y記可以嗎?