設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

[網內活動通告] B&W 705 Signature x Marantz Model 30 體驗(會後討論)

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x
活動報導出左了, 做左條9分鐘精華片比大家睇返先, 呢套機的確好神的!!!

https://post76.hk/news/2021/06/bw-705-signature-marantz-model-30-event/

尋晚係我地2020年02月之後的第一個活動, 出席的二場朋友都好乖做哂要做既野, 大家就開心聽野勒!!

大家如果對昨晚的活動有咩意見都可以係度分享呀~

一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

白鑽玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 黑鑽石勲章

禽晚去左聽第二場,其實都無嘜期望架啦,一對書架都唔有嘜驚喜啦。
點知又出乎我所料喎。出嚟嘅聲密度好高,音場好闊,最大嘅驚喜係厎頻一D都唔似係書架喇叭出嘅。
我諗SACD機應記一功啦。
聲音有啲硬,我諗係喇叭未開聲嘅緣故。
但整體上係有驚喜嘅
By the way 我申請左部SACD機試玩架,
大王記得架可?

評分

參與人數 2威望 +20 金錢 +20 收起 理由
Foreverwest + 10 + 10 認同到一個點呀
SimonHon@FB + 10 + 10 報告非常詳盡,用家心得

查看全部評分

黑鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

多謝Post76安排是次活動,現場聽到呢個組合實在可以話正!不過如果可以聽耐啲就更好

評分

參與人數 1威望 +80 金錢 +80 收起 理由
pac + 80 + 80 認同到一個點呀

查看全部評分

鉑金玩家

76-FC 黑鑽石勲章

好耐冇實體試聽,十分興奮。今實在感謝post 76 ,尤其差唔多飯都唔食或趕住食去攪,🙏🙏 聽完👍👍👍,正 呀!最深刻播鄭中基新碟新歌的空間感、細緻度明顯提升。下次若情況許可,希望時間長些,試埋黑膠、或一些sound track (eg John Williams) 就好🙏

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由

查看全部評分

特別行動組版主

聽BEYOND得永生

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

嗰晚聽完呢對 705 Signature,係好吸引。
不過去到我屋企我諗得返七成功力。
而且換得 705 Signature,又要換 amp,又要換中置⋯⋯
好大件事⋯⋯

評分

參與人數 2威望 +60 金錢 +60 收起 理由
fungl + 50 + 50

查看全部評分

亞祺,BEYOND教信徒,聽BEYOND的歌長大,流住BEYOND的血,經[一次意外]得以看破凡塵,豁達人生,自此致力宣揚BEYOND精神,亦希望將崇拜BEYOND的態度,用於每一件事,仍在努力中......

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 綠翡翠勲章

前晚同老婆一齊聽第二場,多謝76團隊大王同威廉sir招待及詳細講解示範,試聽完感覺好正,成套系統演繹得好有空間感、定位清晰、瞬間爆發及密度足夠,一粒鐘真係少咗啲唔夠喉😌,對套Model30好有興趣,不過要諗辦法攞批文😅,最後期待下次76活動,大王加油,76團隊加油💪🏻

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

多謝post76攪既活動。成套系統就如pac師兄咁講。密度高音場闊。低頻真係勁。離箱感覺做得好好。我覺得聽大棚野比人聲好。
返屋企試梅姐個首歌。完全聽唔返個時感覺。

遲d上去b&w 試埋805 就換喇叭。

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章

一早買左705 signature, 可惜無機會JOIN 睇下30N 效果.   用緊rotel  但總覺好似唔夠力for 大棚野...

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

活動報導出左了, 做左條9分鐘精華片比大家睇返先, 呢套機的確好神的!!!

https://post76.hk/news/2021/06/b ... ntz-model-30-event/

BW 705 marantz model 30 event forum.jpg
一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

鉑金玩家

請問大王& 威廉SIR,早前買左SACD 30N 既點解無SACD跟埋既?
已我所知美國一出個時買機送埋隻SACD~ 有無得叫D&M 跟進下?
謝謝~
等跌價>>>跌價怕出新款>>>等新款>>>新款初出貴>>>然後又等跌價>>>....結果一直在等 :(