設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

[喇叭組合] 用左7年嘅cambridge audio 651A 好似正式收左皮, 可以換邊隻?????...

星級玩家

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x
如題, 有乜同級數可以換???

宜家用緊 KEF R300 + CA 851D + CA 651A

唔好太貴, 有冇5000內可以搞掂呀

BY THE WAY 講下隻651A乜事先

主要問題就係個一開機跳2野就彈去個protection light 紅燈度, 如下圖:

我上網睇過好似死症, 我乜都唔插ONLY 插電都係紅燈, 所以都係打定輸數換左佢算..................

上圖: 開機第一秒

上圖: 開機第二秒

上圖: 開機第三秒, 之後protection light 紅燈閃下閃下.....
SO 9 SAD.......

星級玩家

Yamaha R-N803

https://www.price.com.hk/product.php?p=292793

大家點睇呢隻?????????
好似唔錯

銀級玩家

我用緊唔錯
但呢度啲師兄唔多鍾意
我用咗差唔多一年音質上無投訴煲耐咗啲聲有提升
換埋電源線插頭音質去到差唔多旗艦表現
見網上好多Sound Dome用Rn 803配唔同喇叭聽歌真係好正
如果用B&W 配Rn 803會故唔到都推得好掂同靚聲
我配Mission  LX 2特別版聲音厚得來人聲好出樂器清晰分析力高
你用咩喇叭配Rn 803?

星級玩家

EricTse@FB 發表於 2021-5-21 16:19
我用緊唔錯
但呢度啲師兄唔多鍾意

KEF R300 呀, 我小, 好多地方都冇貨...................稍兄係邊買?

星級玩家

EricTse@FB 發表於 2021-5-21 16:19
我用緊唔錯
但呢度啲師兄唔多鍾意

原來AV LIFT 有貨, 真心想買, KEF 300夠推嗎師兄?

星級玩家

同埋想買條好少少喇叭線 xt40i QED, 好用嗎?

銀級玩家

quinton226 發表於 2021-5-21 23:20
KEF R300 呀, 我小, 好多地方都冇貨...................稍兄係邊買?

KEF R300出咗好耐啦!
新貨應該無二手就有
我都有對舊KEF英制舊座地

星級玩家

EricTse@FB 發表於 2021-5-23 03:57
KEF R300出咗好耐啦!
新貨應該無二手就有
我都有對舊KEF英制舊座地

唔係呀, 我用緊KEF R300, 想換AMP 呀
CHING 有冇推介?
AZUR 851A VS CXA81
其實係咪差唔多???

鑽石玩家

76-FC 藍寶石勲章

quinton226 發表於 2021-5-20 21:20
Yamaha R-N803

https://www.price.com.hk/product.php?p=292793

比著我就唔會咁配
你用緊R300條喇叭線應該2,3K起碼,咁點會配個3K既amp?

黑鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

quinton226 發表於 2021-5-23 11:23
唔係呀, 我用緊KEF R300, 想換AMP 呀
CHING 有冇推介?
AZUR 851A VS CXA81

師兄,7年就壞好唔襟喎,係咪應該試下其他 牌子呢。