設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

[入耳式] 小瑟評測 | Sennheiser IE900 不負旗艦發燒級耳機之名:動圈之王

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x
【#耳機評測】Sennheiser IE900 不負旗艦發燒級耳機之名:動圈之王.......當之無愧!
Sennheiser IE900 發燒級耳機終於都推出,小瑟由9年前岩岩開始進入發燒耳機有好大原因都係因為 IE 800 的出現
,今次 Sennheiser 終於都推出勁過 IE 800 的新機,仲係由德國總部研製,調音、小瑟聽完就點都要同大家分享一下呢份感覺!

Sennheiser 全新 IE 900 旗艦發燒級耳機正式發佈

資訊詳文:https://post76.hk/news/2021/05/sennheiser-ie-900-launch/

鑽石玩家

76-FC 綠翡翠勲章

唉,又用不到一般mmcx耳機線.

鉑金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

真心唔明, 既然設計可以換線,但又唔用市場較流通的插頭,或是對自己線材有信心

銀級玩家

76-FC 綠翡翠勲章

其實有句說話想講, 當我講笑就算

而家疫症, 唔少人冇工開, 經濟唔好
呢D貴野有冇人真係買, 有但唔多
S記係呢個moment出呢D貴價野係咪向高難度挑戰
(想當年AK47出第一款貴耳機, 咩基3003, 最尾跌價跌到7雞幾, 再平D 4雞都有)

我就好欣賞日本F記, 佢出貴耳機, 之後就將技術下放, 平得黎可以有靚聲 (真係好好聽, 我到而家都唔想放)
應該學下人地下放D技術, 等多D人接觸你呢個牌子

以前好多牌子都走貴路線 (滑鼠牌, E記), 最尾都收晒皮 LOL

所以S記今次向高難度挑戰, 祝佢好運

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

不過 IE900 有個特別因素,就是現在啊買,最後可能冇得買囉得因素,香港就特別強這因素啦,但就是外國,IE900 也還是比人認為是原 Senn 收山之作,新那會是新公司的事了。

當然,有朋友都指出以前 Senn 耳機部的頭頭都走了一兩年,其實IE900應該都冇他的拍板,不那麼森海了。

銀級玩家

對呢對有興趣 , 用緊金磚推ie800s / sony m9 , 好囉 , 呢對ie900終於唔係ie800s個種超級垃圾佩戴方式 , 用番正常掛耳方式

黑鑽玩家

先試為快

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

小瑟拍左條片同大家分享下呢隻對我影響深遠的耳機先!!!

一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

科林玩家

琴日先灣電試完,唔係間間有,
音場三頻普普通通啦,無話一試難忘個隻囉