設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

港版4k (已經推出)薩克薛達之正義聯盟 ZACK SNYDER’S JUSTICE LEAGUE

白鑽玩家

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

Manta Lab 港版 5月25日已經推出

薩克薛達之正義聯盟
ZACK SNYDER’S JUSTICE LEAGUE

鐵盒版也是限量,有興趣早點向相熟店預訂。

評分

參與人數 6威望 +170 金錢 +170 收起 理由
kkpysl + 20 + 20
hangshun + 20 + 20
andrew322 + 20 + 20
chm + 10 + 10 超正,期待中
成龍大哥 + 20 + 20 超正, 一定要加分
chhanthony + 80 + 80

查看全部評分

鑽石玩家

香港加油

76-FC 綠翡翠勲章76 榮譽鑽石勲章

ericchoicw 發表於 2021-5-31 17:33
首先,我重申一點,這裡是影音發燒友論壇,不是政治論壇!
其次,請問那個國家地區沒有「國家安全法」呢 ...

講完一大篇自己既政治睇法,跟手就叫人唔好講政治!

評分

參與人數 6威望 +43 金錢 +41 收起 理由
轉角飯島愛@G + 10 + 10 認同到一個點呀
HDDVD + 10 + 10 自己講完後叫人唔好講,有啲CLS.
成龍大哥 + 2 + 2 支持警察,嚴正執法,香港人加油!.
ericchoicw + 2 你看不懂文章內容
dasak + 10 + 10 認同到一個點呀
Ball_Chan + 9 + 9 建制思想,有佢講無人講

查看全部評分

鑽石玩家

76-FC 藍寶石勲章

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

鑽石玩家

76-FC 綠翡翠勲章

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

禁止發言

鑽石玩家

76-FC 藍寶石勲章

heerocolour 發表於 2021-5-26 08:53
好辛苦先囉到隻~~
一睇到個名就諗起D黑警都叫自己做正義囉😏🤣🤣🤣

買碟就買碟,睇戲就睇戲,玩音響就玩音響,何必喺呢個玩樂論壇上講「黑警」講政治呢?引起雙方不安情緒呢?
發燒友都係講返發燒友既事,大家開心啲!

白鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

heerocolour 發表於 2021-5-26 09:47
講兩句都唔俾哦...................

所以咪出現國安法

評分

參與人數 2威望 +12 金錢 +12 收起 理由
成龍大哥 + 2 + 2 支持警察,嚴正執法,香港人加油!.
C.F.Chung@FB + 10 + 10

查看全部評分

白鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

ericchoicw 發表於 2021-5-26 09:21
買碟就買碟,睇戲就睇戲,玩音響就玩音響,何必喺呢個玩樂論壇上講「黑警」講政治呢?引起雙方不安情緒呢 ...

禁止發言

76-FC 綠翡翠勲章

鉑金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

週圍咁多討論區去第二度講政治啦

評分

參與人數 2威望 +8 金錢 +8 收起 理由
轉角飯島愛@G + 1 + 1 最L好笑係有人講完先叫人唔好講.
Ball_Chan + 7 + 7 有人講政治其實唔回應就得

查看全部評分

鑽石玩家

頂你個肺!離哂題!
我想喺度討論正義聯盟啊!

黃金玩家

必買 !!!

評分

參與人數 1威望 +30 金錢 +30 收起 理由
allen89 + 30 + 30

查看全部評分

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

套戲係咪只得4:3?

評分

參與人數 1威望 +20 收起 理由
allen89 + 20 請參閱回覆#7

查看全部評分

銀級玩家

想訂鉄盒版,但打去CD倉個職員話咩都唔知,有師兄知道邊度仲有得訂嗎?謝謝

黃金玩家

Camille124 發表於 2021-5-8 17:52
想訂鉄盒版,但打去CD倉個職員話咩都唔知,有師兄知道邊度仲有得訂嗎?謝謝 ...

https://www.buyoyo.com/buyoyo/ProductDisplay.do?prrfnbr=11634930&prtype=0

白鑽玩家

點解係2.35 :1 唔係1.43 : 1

白鑽玩家

hoikei 發表於 2021-5-8 17:49
套戲係咪只得4:3?

師兄,請參考下兩圖,『天能』有介紹在原70mm imax 拍攝比例後各剪裁版本,今次JL是比返完整imax 原拍攝比例(1.33:1)無刪減畫面版本。內容如蝙蝠俠圖內容是看多咗,今次非由(2.35:1)闊銀幕再剪裁兩邊變4:3版。 反而之前4K電影版闊銀幕版(2.35:1)先係由今次完整imax 1:33:1剪裁走頂底出來。今次版本先可算是係『正義聯盟』《完整》無刪無減任何畫面內容的原拍攝imax比例版本。

白鑽玩家

老五 發表於 2021-5-8 19:56
點解係2.35 :1 唔係1.43 : 1

師兄,導演版全球應該只有一種imax 比例(1.33:1)產品,估計只是非官網資料未核檢,放心

白鑽玩家

allen89 發表於 2021-5-8 20:47
師兄,導演版全球應該只有一種imax 比例(1.33:1)產品,估計只是非官網資料未核檢,放心 ...

其實我都想佢出16:9 畫面,就好似電影版正義聯盟一樣,始終4:3畫面冇咗兩邊,感覺係細咗,就算我係用投影機都咁話

白鑽玩家

老五 發表於 2021-5-8 21:30
其實我都想佢出16:9 畫面,就好似電影版正義聯盟一樣,始終4:3畫面冇咗兩邊,感覺係細咗,就算我係用投 ...

師兄,根據回覆#7,原imax比例畫面實際是看多咗內容的,如果真係太戒意兩邊黑,入咗手後我建議你試下用電視zoom 16:9及1.33:1各看一段。試看看效果先。因為就算假設能出16:9版也其實只是剪裁imax 原畫面cut頂cut底而來只屬刪減內容版。咁自己用電視一試效果無妨又唔洗額外成本。我之前見有外國HBO max用戶也是建議咁玩法,而看了兩次。

自已之前入咗bvs 美新版4k uhd,imax 段也是1.33.1,畫質超高,比尾聲三英戰未日,imax畫面正好多,自己也不介意左右有黑邊,看過bvs效果後,就一正期待此片出imax 比例4k uhd。