設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: Nolan

[藍光影碟] 美版《殺神John Wick 2 & 3》4K+2K

星級玩家

alleelarry 發表於 2021-6-26 11:24
單憑相片的確不容易分便了吧

咪玩啦,你估佢係超入,有透視眼?睇睇個盒就知係老番!

評分

參與人數 1威望 +50 金錢 +50 收起 理由
Nolan + 50 + 50 認同到一個點呀

查看全部評分

鑽石玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

Nolan 發表於 2021-6-26 10:48
根據香港法例第21章的《誹謗條例》,任何人或機構透過書面文字或說話,發佈惡意言論去損害另一人的聲譽; ...

他是否懂得分辨,是他的問題。
但他提出的是「意見」,你沒有 legal training 唔好亂講。

同理,你亦可以向他提出,「唔識藍光就唔好亂講」,但你不能指出空他誹謗。

白鑽玩家

jc2ssych 發表於 2021-6-26 20:09
但他提出的是「意見」,你沒有 legal training 唔好亂講。

本人正正就對法律有頗深的認識
我喺英國係讀政治系同法律系
而且不時接觸對相關方面有研究的人士
我向佢地學習不少

強姦丶恐嚇呢啲係嚴重罪行
相信一個喺街市賣菜嘅都知

奇怪的是
對方向本人三番四次用粗言穢語威嚇丶挑釁
你可以視若無睹
甚至加以鼓勵
美化其惡行為「意見」
實在令人毛骨悚然

22333000師兄同我政見有頗多分歧
但我仍然選擇悍衛其的言論自由同銷售自由
我已經再三強調
我並唔屬於黃藍陣營
我自己有自己嘅想法
唔會隨波逐流
更唔會畀人情緖勒索

試想想
如果22333000師兄賣嘅係《東方日報》而唔係黃絲聖物《蘋果日報》
你等會有廝反應?

記得曾幾何時
師兄都悍衛獨立思考
有用戶話Mission Impossible Fallout不好看
因為Hugo先前作出類似言論
你就大義澟然咁提醒該用戶要有獨立思考不要人云亦云
本人當時亦好生佩服

可惜
一涉及到政治
師兄就開始自打嘴巴

法國大革命推翻了王室暴政
固然萬世不朽
世世代代拍案叫絕
但雅各賓時那8年黑暗時期
近3000修女被姦殺
大批political dissidents慘被推上斷頭台
卻鮮有人提及
更少有改編影視作品

本帖可能會有更多會員優先看的內容

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

評分

參與人數 1威望 +10 收起 理由
tang小平 + 10 愛你的人!

查看全部評分

鑽石玩家

76-FC 綠翡翠勲章

本人今天收到樓主一個訊息:(我註冊日期早你成4年
7年來
大把師兄我交收過都冇投訴過
我從來只會睇正版碟
如果你繼續思覺失調老屈我嘅
啲版管    ((第一個就收你皮)).感覺有危險.同家人商量過.感覺有恐嚇成分.所以決定報警備案.可能觸犯刑事恐嚇/不誠實使用電腦.希望我搞錯.還樓主一個清白

評分

參與人數 1威望 +1 收起 理由
Nolan + 1 生日快樂!生日快樂!生日快樂!.

查看全部評分

白鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

為何蘋果日報是黃絲聖物?師兄標榜自己不屬任何陣營,沒有政見!卻有如此想法!

星級玩家

tang小平 發表於 2021-6-26 21:17
7年來

師兄,如果係真係報咗警就請你還原番你曾經既留言。請勿將重要嘅証物刪除。

評分

參與人數 2威望 +51 金錢 +50 收起 理由
tang小平 + 1 愛你的人!
Nolan + 50 + 50 話題性討論,極具參考價值

查看全部評分

白鑽玩家

tang小平 發表於 2021-6-26 21:17
7年來

Friendly reminder:

Despite the fact that you’ve brazenly and blatantly edited the comments you previously published on the site, indicating how you’ve repeatedly threatened, harassed and calumniated me
they have indeed been recorded permanently

Be careful with what you wish for

This is not the first time you shoot yourself in the foot

評分

tang小平 + 1 生日快樂!生日快樂!生日快樂!..

查看全部評分

DEUS VULT??✝️

白鑽玩家

nippon 發表於 2021-6-26 21:17
為何蘋果日報是黃絲聖物?師兄標榜自己不屬任何陣營,沒有政見!卻有如此想法! ...

自己不屬任何陣營=/=沒有政見

我既仇視路易十六又仇視雅各賓

評分

tang小平 + 1 生日快樂!生日快樂!生日快樂!..

查看全部評分

DEUS VULT??✝️

星級玩家

jc2ssych 發表於 2021-6-26 20:09

師兄,如果Nolan真係要向( tang小平)提出指控,到期就唔係你同我講點就點,要睇吓個法官點判?

評分

參與人數 1威望 +50 金錢 +50 收起 理由
Nolan + 50 + 50 超正, 一定要加分

查看全部評分

白鑽玩家

Push

評分

tang小平 + 1 愛你的人!

查看全部評分