設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: 多毛肥

[Music Streamer 串流播放機] Spotify Hi-Fi 服務會提供 CD 級音質的無損音樂

黑鑽玩家

我用天龙4300h接驳Dali喇叭听Spotify没投诉。playlist是一绝走到哪换器材听要听的开出来的playlist还是整整齐齐。木耳一对不打嘴炮。

評分

參與人數 1威望 +50 金錢 +50 收起 理由
多毛肥 + 50 + 50 認同到一個點呀

查看全部評分

銀級玩家

一斤花生@G 發表於 2021-2-24 15:43
靚極咪又係MP3音質。。。。 師兄唔洗每次出貼回復,強調自己部機加調聲有幾勁啦,

黎到好多大師架 ...

係囉你去玩貴價野唔好強調你識野
不如你去啲百萬發燒用家討論網更適合你
唔好意思wor我都除咗玩串流外有一個音響高手送部名牌膽機比我就有新玩具玩
我未係呢度出現前都接觸過唔小百萬音響玩家家訪上門交流心得聽下歌仔研究下音響幾爽
hkepc個啲討論網我只係過客得閒吹下水比下意見人
你原來成日去Hkepc做主力係到吹下水
我做音響時你都唔知係邊到亞哥仔
一部平價野玩到高音質你得唔得亞哥仔
你咪係得把口四處攻擊人嘅不良人士
大家分享心得你又唔鍾意?咁攪笑!

銀級玩家

SimonHon@FB 發表於 2021-2-24 22:59
me too spotify , 分析力已經好高,要完全輸出Spotify 的音質都不容易,... 電源 器材 線材 喇叭 墊材 roo ...

spotify上次過年前有更新過一次後聲音確實好咗高音分析力多咗
我又發現spotify更新後 部rn 803 跟主有通知同頻更新串流服務
應該係串流服務更新後都會連埋部播放器一同更新另音質提高咗

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
HKWAIYIN + 10 + 10 認同到一個點呀

查看全部評分

鑽石玩家

EricTse@FB 發表於 2021-2-25 11:55
係囉你去玩貴價野唔好強調你識野
不如你去啲百萬發燒用家討論網更適合你
唔好意思wor我都除咗玩串流外有 ...

Yamaha rn803+mission Lx 2 plus 線材用平價野加調音技巧  我知師兄你好勁!!!每次留言都曬套野出黎

不過心水清就知道你幾勁啦~睇番D留言, 唔難知道你係邊位,  下下曬套機出黎, 你繼續啦高手~

Yamaha rn803+mission Lx 2 plus 可以打過贏過萬組合 幾萬組合黎D高手  實屬難得!!

銀級玩家

EricTse@FB 發表於 2021-2-25 12:08
spotify上次過年前有更新過一次後聲音確實好咗高音分析力多咗
我又發現spotify更新後 部rn 803 跟主有通 ...

以前我都以為Spotify 好low grade, 直至入手了隻Hifiman 的平板耳罩, 原來分析力係咁高,李克勤的吞口水聲都聽到 (如果這是情). 我信自己的耳仔, 收貨.

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

Spotify 網頁冇話有lossless songs ?  搵唔到
之前畀錢聽過spotify, tidal及free Qobuz ... files 咩質素就出咩聲音,spotify 聽歌勉強可以,但一比較tidal就見失色,而tidal又比files差小小,但吾比較係吾容易聽出大分別

鑽石玩家

charliey 發表於 2021-2-25 14:16
Spotify 網頁冇話有lossless songs ?  搵唔到
之前畀錢聽過spotify, tidal及free Qobuz ... files 咩質素就 ...

spotify同 tida 細節 質感有大對比當然, 不過我發覺新歌 或者新錄制歌,質素幾好甚至同CD冇分別, 可能我聽唔出, 舊歌左大至上都係FILE好聽D  

評分

參與人數 1威望 +50 金錢 +50 收起 理由
多毛肥 + 50 + 50 認同到一個點呀

查看全部評分

鑽石玩家

76-FC 藍寶石勲章

一斤花生@G 發表於 2021-2-25 14:28
spotify同 tida 細節 質感有大對比當然, 不過我發覺新歌 或者新錄制歌,質素幾好甚至同CD冇分別, 可能我聽 ...

同意,聽新歌真係音質唔差正係吸引我繼續比錢

鑽石玩家

76-FC 藍寶石勲章

有無lumin 用家用到Spotify HIFI?

我用iPad 串流有得揀“極高”,但去到連接lumin 就無得揀

鉑金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

raylee 發表於 2021-2-26 09:10
有無lumin 用家用到Spotify HIFI?

我用iPad 串流有得揀“極高”,但去到連接lumin 就無得揀 ...

未正式推出