設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: Martinkfc

[AV擴音機] 送舊迎新,告別2020 雙sub加後級入宮了

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章

師兄,可以俾多D資料同分享給我們心得,難得師兄你介紹平民後級同十仔,可以令多些想玩影音的新手開眼界,不只局限在那些萬元起步的入們玩具。。謝謝你。

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
Martinkfc + 10 + 10 太客氣了

查看全部評分

TV LG 55LW6500
Amp Marantz SR8012
BDP OPPO105D PS3
FS Elac407
CS Elac241.2
RS KEF 301
SUB 威力登1000

威力登1000

鉑金玩家

76-FC 黑鑽石勲章

manlad760 發表於 2020-12-28 21:12
師兄,可以俾多D資料同分享給我們心得,難得師兄你介紹平民後級同十仔,可以令多些想玩影音的新手開眼界,不只 ...

我自己沒有無限金錢,好多時又窮又想玩,我通常買任何嘢會先留意spec 再睇唔同國家真正用家討論區,再研究二手市場流通量與承接能力先出手,而香港所有音響Media 我只係當作參考, 觸覺從來人人不同👍

鑽石玩家

Martinkfc 發表於 2020-12-28 21:24
我自己沒有無限金錢,好多時又窮又想玩,我通常買任何嘢會先留意spec 再睇唔同國家真正用家討論區,再研 ...

師兄太謙了,最近師兄都換咗好多好嘢!

鉑金玩家

76-FC 黑鑽石勲章

小邪ktm 發表於 2020-12-28 21:38
師兄太謙了,最近師兄都換咗好多好嘢!

我一直有個怪癖,唔鐘意去門市搞搞震試聽,反正入屋其實又係完全兩回事,我用我自己眼光買音響產品,就算我拎番屋企後唔啱心水,好多時都仲有賺或平手佔八成,仲有兩成輸少少係心急 蝕少少都賣目的最緊要快,仲要比別人快先知先覺😂,當人人以為值咁多,其實一直係有價無市放唔出,我就轉玩具都幾次啦😅

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章

師兄不隨波逐流有自己見地,值得學習。
TV LG 55LW6500
Amp Marantz SR8012
BDP OPPO105D PS3
FS Elac407
CS Elac241.2
RS KEF 301
SUB 威力登1000

威力登1000

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

ching bi amp, 係咪 rca 由 amp 一出二去 部 老秦, 再2條共4頭喇叭線去 喇叭?

評分

Martinkfc + 10 + 10 Yes bingo

查看全部評分

鉑金玩家

76-FC 黑鑽石勲章

mtvbb 發表於 2020-12-28 21:57
ching bi amp, 係咪 rca 由 amp 一出二去 部 老秦, 再2條共4頭喇叭線去 喇叭?

暫時係你咁講,理論上會失真多咗。我自己用好少少7n OCC 鍍銀RCA分線, 彌補返啲不足。

鉑金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

請問有冇比較過5400A/7400A?

鉑金玩家

76-FC 黑鑽石勲章

yeungchris 發表於 2020-12-28 23:10
請問有冇比較過5400A/7400A?

Spec當然比較過,但我無動機又要換機架亦都超過我需要呀,7400a  5400a 個高度 及散熱空間我一般小客廳我有難度😭

白鑽玩家

三星玩樂勲章

平民機抵玩,造福玩家

評分

Martinkfc + 10 + 10 認同到一個點呀

查看全部評分