設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

[藍光播放機] 號外!驚聞先鋒機玩完了……真係傷感!

鑽石玩家

三星玩樂勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x
  大概十日前,收到消息,有點不感相信,由1987年LD時代,用盡暑期工$650O買入先鋒LD機開始,見證了先鋒如何領導潮流,直至2年前的4k機lx800及lx500更是癲倒衆生,自己當時玩緊oppo203,也沒想過今天掉入兩聲道深淵,於是去年11月初訂左lx800,一個月又一個月過去,oppo都離場了,先鋒已經係無可匹敵,據訂單得知800同500越來越多C兄垂稱。一年過去,仲未有貨,相信已有不少C兄退訂,我也想過轉投樂聲懷抱,結果……還是讓我繼續等下去!十日前,收到AV奶老友通知,唔係要攞機,而係話先鋒繼CD機70,同無左下文的AV擴音機904後,先鋒800……正式停產,馬上想起有post問先鋒廠係唔係執左,唔通疫情搞到連老字號都玩完。友人隨即問我,代理有三部陳列貨,已有兩部有c兄認頭,我對上一張單的C兄放棄,問我要唔要,消息的確令我震驚,是幸運定不幸(停產),不知道。作為陳列機比原定平一成,仲有條AQ入門線送,馬上落單。昨晚取機,才知是全線AV奶派得三部,真的感到幸運,在搬回家途中停左幾次,原來部機相當重,開箱後外觀與新機無疑,立刻接駁看晝面,再一次感到幸運有你,聲效則留待今日試。如c兄已訂不妨問下舖頭情況,希望大家都玩到一部好機,更唔希望先鋒摺埋,我會好好善待末代機皇。

評分

參與人數 12威望 +350 金錢 +350 收起 理由
issachar + 20 + 20
allen89 + 50 + 50
keke323 + 80 + 80 恭喜哂Ching
chhanthony + 80 + 80
hangshun + 20 + 20 恭喜哂Ching
Jerrywu + 10 + 10 恭喜哂Ching
小小Pat + 20 + 20 恭喜哂Ching
Martinkfc + 10 + 10 等咗一年要架舊機有冇五七折
ahlam + 20 + 20 恭喜哂Ching
dik + 10 + 10 恭喜哂Ching
AskaLung@FB + 20 + 20 話題性討論,極具參考價值
PepperFish@FB + 10 + 10 恭喜哂Ching

查看全部評分

白鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章三星玩樂勲章76 榮譽貢獻勲章

我開頭都以為佢會執笠,但去日本網站又話有新機出我都唔知pioneer 依家想點

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

入手到LX800一定冇得輸啦....不過我聽日本消息指, 佢地仲會出LX800架, 不過..............最慘係由年頭講到年尾都仲未有機, 今年又疫情, 真係咩都講唔埋呢!!!!
一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

黑鑽玩家

初頭就懷疑疫情關係啫~天龍又可出新機又點解呢?

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

PepperFish@FB 發表於 2020-12-3 12:18
初頭就懷疑疫情關係啫~天龍又可出新機又點解呢?

好似係同零部件既供應有D關係....
一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

白鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章三星玩樂勲章

小瑟 發表於 2020-12-3 12:07
入手到LX800一定冇得輸啦....不過我聽日本消息指, 佢地仲會出LX800架, 不過..............最慘係由年頭講到 ...

吾通工廠無零件/疫情影響生產線 真係吾知...
想用盡量發揮現有器材.....哈哈

黑鑽玩家

冇錢冇零件我自己都唔記得用過佢幾多部碟機,AMP就用過兩部,玩家冇人想佢死,始終多啲選擇

鉑金玩家

PepperFish@FB 發表於 2020-12-3 12:21
冇錢冇零件我自己都唔記得用過佢幾多部碟機,AMP就用過兩部,玩家冇人想佢死,始終多啲選擇 ...

可能預備轉型做吸塵機,電熱水壺或電飯煲吧。

鉑金玩家

76-FC 黑鑽石勲章

AskaLung@FB 發表於 2020-12-3 11:57
我開頭都以為佢會執笠,但去日本網站又話有新機出我都唔知pioneer 依家想點 ...

玩實體碟玩家仲會唔會,今天仲買無平衡SACD MQA cd player , 呢間公司股東真係有勇氣,係咪想告知天下我仲未執😂

高級玩家

唉, 上年訂LX800 到而家可以紀念張訂貨單與我的銀包同居一週年, 都未見消息.
開始想轉其他機, 除日版 ub9000, 仲有咩 選擇