設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: AskaLung@FB

[討論] 想問吓而家pioneer 係咪已經執咗

鑽石玩家

76-FC 藍寶石勲章

niroLee 發表於 2020-11-26 18:24
舊年11月中訂咗部SACD機,一拖再拖,過咗舊曆年,等足3個月都放棄退錢,到現在真超過一年,果真從未返貨 ...

我同你一樣,舊年11月買了904,說是最後两部了,跟手想買500或800組成ㄧ套西裝,点知無貨要訂!,終於一拖再拖,至多等埋今年退訂,已對先鋒失望,我估這704是我最後ㄧ部先鋒了,好彩還有203頂檔!

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章金耳朵銅耳朵學員76-FC 藍寶石勲章三星玩樂勲章

ATC7 發表於 2020-11-27 12:27
唔識玩音響嘅先會用pioneer / onkyo

又唔係嘅,我都幾鍾意Onkyo,抵玩襟用力水夠,C/P值高過Denon,或者我要求低啦,執左都幾可惜。

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

小邪ktm 發表於 2020-11-27 00:27
另外最重要係除咗效果,重有樂趣!整一個家庭影院由揀喇叭,揀amp,配線材,擺位再到調較,之後加補品,再到逐樣 ...

最終決定市場既係消費者... 主流係咁都冇法... 好似 BD player 咁... 間間都唔玩點解.... 因為個個都玩 streaming....
LG CX55
Denon AVC-X8500HA + MultEQ-X
Wharfedale EVO 4.4 + 4.CS + D330
FB: RGB山洞原人的玩物

鑽石玩家

issachar 發表於 2020-11-27 19:36
最終決定市場既係消費者... 主流係咁都冇法... 好似 BD player 咁... 間間都唔玩點解.... 因為個個都玩 s ...

市場主導廠商既策略

鉑金玩家

76-FC 黑鑽石勲章

Davidfwh 發表於 2020-11-26 14:15
最近Onkyo推果部什麼網絡合併機,新手可能覺得唔錯,但玩開就覺得只係2Ch AV AMP, 仲要賣咁貴,唔多睇好😑 ...

功能缺失版AV amp, 真係難為咗media 避重就輕出稿😅

黃金玩家

買過P記兩代旗艦機,都係兩年就收皮,怕怕!
之後轉投M記懷抱。

銀級玩家

平價大衆化日係機只有Yamaha,Denon,馬仔仲有心機攪兩聲道放大器
其他品牌都專注做Av 放大器唔多攪兩聲道

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章金耳朵銅耳朵學員76-FC 藍寶石勲章三星玩樂勲章

EricTse@FB 發表於 2020-12-2 00:12
平價大衆化日係機只有Yamaha,Denon,馬仔仲有心機攪兩聲道放大器
其他品牌都專注做Av 放大器唔多攪兩聲道 ...

Denon而家唔平呀,4X00、6X00呢類中級機開價都皮幾兩皮。

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 綠翡翠勲章

EricTse@FB 發表於 2020-12-2 00:12
其他品牌都專注做Av 放大器唔多攪兩聲道 ...

音響這方面 , 不論AV或Hi Fi 有平有貴 , 任君選擇 。 主要是空間和設置安裝問題 , 也是每人考慮所需 。

白鑽玩家

三星玩樂勲章

傷感取機,另文交待