設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

[投影機/幕] 雙十一入咗件嘢:當貝F1 投影機 (有用後報告)

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 綠翡翠勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

好久好久冇買AV嘢,近排多咗喺屋企,諗諗吓不如係房都玩吓投忍雞,計過床頭投去床尾,可以投到60-75寸.....傳統燈泡機熱氣太勁,怕會搞到間房好似焗桑拿咁.....所以睇吓啲國產LED 機,試咗幾款都有啲驚喜,於是膽粗粗見雙十一有so, 入咗部性價比幾高慨玩下,剛剛收到,,set 好再分享下

[url=[url=https://shop.dangbei.com/f1.html]https://shop.dangbei.com/f1.html[/url]][url=https://shop.dangbei.com/f1.html]https://shop.dangbei.com/f1.html[/url][/url]

評分

參與人數 3威望 +50 金錢 +50 收起 理由
EYT930 + 10 + 10 恭喜哂Ching
AskaLung@FB + 20 + 20 恭喜哂Ching
ahlam + 20 + 20 恭喜哂Ching

查看全部評分

白鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章三星玩樂勲章76 榮譽貢獻勲章

點解唔買F3既

鉑金玩家

AskaLung@FB 發表於 2020-11-13 09:09
點解唔買F3既

考慮過㗎,仲有考慮過K1添,我玩返F1 一排先再解釋

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
AskaLung@FB + 10 + 10 報告非常詳盡,用家心得

查看全部評分

白鑽玩家

kowkow 發表於 2020-11-13 09:38
考慮過㗎,仲有考慮過K1添,我玩返F1 一排先再解釋

K1雖然係4K,但國產野差唔多買一萬蚊好唔敢入手,仲要兩個USB變返做2.0

鉑金玩家

AskaLung@FB 發表於 2020-11-13 09:57
K1雖然係4K,但國產野差唔多買一萬蚊好唔敢入手,仲要兩個USB變返做2.0

對呀,我覺得五千以下差唔多......K1 個Spec 有啲奇怪,CPU 用A848, 低過F3,F1,F1c(用Mstar旗艦A938), 呢粒chips 唔support usb 3.0, 所以極米H3 都係得usb 2.0

白鑽玩家

期待你嘅評測,其實我都留意左當貝一段時間

進階玩家

小弟都想買部投影放係睡房,期待你既評測

專業玩家

76-FC 綠翡翠勲章

期待評測

鉑金玩家

入貨之前,我先考慮自己目的係乜,我係房用,主要係睇吓電視,youtube, Netflex, 煲吓劇咁,冇乜太大聲畫要求,但畫面起碼要淸晰唔起格,顏色正常不太淡就可以(其實都係有要求....),聲音更加冇所謂....,最近見bose solo 5 soundbar 做promote, 勁抵就入埋佢(即係對聲唔係冇所謂.....),用optical cable 吉佢pat pat之後,希望啲叫聲即刻更加醒神

我係用fire tv stick 4K 做播放源,呢隻手指,真係超級、超級平靚正,用過嘅師兄應該明白,冇用過快啲買嚟玩,可惜冇google play, 但都夠用,嚟緊入咗隻chromcast with google TV ,理論上更加好,日後再分享下

最初諗住買部燈泡機玩下先,於是用錢問人借咗部機試吓(即係買二手,再放返出去),點知啲熱力迫人,間房可以去到三十幾度....,即刻bye bye..; 所以即刻看看啲LED 光源機,而大陸投影機九成係LED ,於是又深究吓乜環境....

主要留意大陸啲大牌子,例如極米,當貝,小米,堅果...(待續)

評分

參與人數 1威望 +10 收起 理由
johnnyyip + 10

查看全部評分

黃金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

我都係用當貝f1當電視睇, 同埋可以裝到google架

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
kowkow + 10 + 10 超正,一定要加分

查看全部評分