設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: toms110

[重低音] 十仔小升級,順便轉吓口味

1萬

白鑽玩家

76 榮譽貢獻勲章76星級影音勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

pac 發表於 2020-10-29 19:12
我都想同大家玩下,希望疫情快D完啦。
咁就可以玩下家訪大家交流一下
...

排....

評分

參與人數 1威望 +50 金錢 +50 收起 理由
pac + 50 + 50

查看全部評分

白鑽玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 黑鑽石勲章

chhanthony 發表於 2020-10-29 21:21
排....

好耐無見了

3萬

白鑽玩家

- KK-

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

你就爽啦

評分

參與人數 1威望 +20 金錢 +20 收起 理由
toms110 + 20 + 20 多謝Ching

查看全部評分

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 黑鑽石勲章

師兄對804配老蕭都好爽吖

黑鑽玩家

76 榮譽VIP勲章76-FC 綠翡翠勲章三星玩樂勲章

你玩超底咁耐有冇比人投訴過?

鑽石玩家

kingyan 發表於 2020-10-30 02:06
你玩超底咁耐有冇比人投訴過?

Touch wood又無喎, 我閒日22:30前一定收檔, 假日又唔會大爆, 不過屋苑又係比較單薄, 我隔離練琴我都好鬼清楚, 但都唔及我樓上再隔離兩個細路女成日大力dum地板, 好似玩緊跳舞毯咁勁震同應聲, 尤其係唔駛返學果段時間, 不分早午晚

評分

參與人數 1威望 +80 金錢 +80 收起 理由
chhanthony + 80 + 80

查看全部評分

黑鑽玩家

toms110 發表於 2020-10-30 12:14
Touch wood又無喎, 我閒日22:30前一定收檔, 假日又唔會大爆, 不過屋苑又係比較單薄, 我隔離練琴我都好鬼 ...

練琴 我估你住13樓左右,
我現用緊的超底當年入屋第一天 大約8年前, 時間大約下午5㸃左右, 開不到45min 開7成左右力量,
保安部呀頭 來按我門鐘, 話我住的樓層, 上三層下三層有超過6伙人投訴,
第二天同一時間再次試炮又開7成左右力量,
保安部呀頭 再次按我門鐘 我搭佢叫D人去報狗,
不出20min 狗按鐘, 話在15min內有三人打999投訴,
之後就只開不過25%力量, 主力玩質量

評分

參與人數 1威望 +20 金錢 +20 收起 理由
toms110 + 20 + 20 出埋9咁嚴重

查看全部評分

⎜Sony XR-65A90J⎜Denon AVC-A110⎜Magnetar UPD900⎜M&K MP950x6 / M50x5 / V15 Plus⎜
⎜Nordost Valhalla 2 HDMI / PowerCord / LAN⎜AidioQuest WOLF⎜AIM LS3 / NA7⎜Ediscreation Switch Extreme⎜

白鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章三星玩樂勲章76 榮譽貢獻勲章

kingyan 發表於 2020-10-30 14:08
我現用緊的超底當年入屋第一天 大約8年前, 時間大約下午5㸃左右, 開不 ...

俾人投訴真係好煩,我之前都成日俾人投訴,投訴完都冇乜心情去炸機,之後將個十仔轉左第二個位置,就再冇投訴了

黑鑽玩家

AskaLung@FB 發表於 2020-10-30 14:21
俾人投訴真係好煩,我之前都成日俾人投訴,投訴完都冇乜心情去炸機,之後將個十仔轉左第二個位置,就再冇 ...

我地方唔大, 但個超底好大, 冇乜位置可撰
⎜Sony XR-65A90J⎜Denon AVC-A110⎜Magnetar UPD900⎜M&K MP950x6 / M50x5 / V15 Plus⎜
⎜Nordost Valhalla 2 HDMI / PowerCord / LAN⎜AidioQuest WOLF⎜AIM LS3 / NA7⎜Ediscreation Switch Extreme⎜

鑽石玩家

kingyan 發表於 2020-10-30 14:08
我現用緊的超底當年入屋第一天 大約8年前, 時間大約下午5㸃左右, 開不 ...

咁我地果座應該都多人練琴, 因我唔係13樓附近
不過都好睇附近係啲咩住戶, 我都有問過我隔離, 樓上跑步影響你大唔大? 佢話只係有時聽到, 無乜大影響, 反而我就好困擾, 但既然佢都話無乜影響, 咁我住細路女樓下再隔離, 又點好意思投訴
我再問佢我聽歌睇戲會唔會嘈親你? 佢話可能佢裝咗組合櫃喺牆身, 所以即使係聽到, 但不太煩擾, 所以我都同佢交換咗電話, 第日有乜問題, 大家可以whatsapp溝通
另外, 我自己都親身爆緊果陣出門口感受過, 係幾應聲, 但低頻可能相位算做較準咗, 不太出到走廊, 上下幾層就唔清楚了
不過啱啱換咗呢隻15吋, 個感受完全唔同, 有啲選段自己試緊都驚隨時有人撳鐘, 因為實在比之前隻F112更癲更狂......