設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索

[Soundbar] Samsung Q80R Soundbar 配SONY A8G

進階玩家

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

想買Samsung Q80R Soundbar 配SONY A8G,但發現我部SONY A8G 得ARC ONLY。咁系咪無eARC 就買Q60R算 。。。。。
平日多數用NETFLIX ,有時會用Panasonic部機睇4K,想出Dolby Atmos 。
有無話點駁,先可以出到Dolby Atmos? 同埋有無可能有天空聲?

Sony A8G (ARC only)
Panasonic DP-UB820
Samsung HW-Q80R Soundbar

專業玩家

Hello,  我就係用緊a8g+q80r.  
用落都好爽, 只要將碟機hdmi to q80 度再用arc port回傳到電視就可以出到atmos.

最好簡2條好少少既線

專業玩家

KenLee@FB 發表於 2020-10-11 20:48
用落都好爽, 只要將碟機hdmi to q80 度再用arc port回傳到電視就可以出到at ...

另外如果同樣接法配 apple tv睇Netflix或芝杜盒子一樣用得好開心出atmos

專業玩家

KenLee@FB 發表於 2020-10-11 20:50
另外如果同樣接法配 apple tv睇Netflix或芝杜盒子一樣用得好開心出atmos

Q80係一條超水準產品, 而家水尾又夠平, 性價比極高。

專業玩家

KenLee@FB 發表於 2020-10-11 20:51

而家就係咁

進階玩家

KenLee@FB 發表於 2020-10-11 20:48
用落都好爽, 只要將碟機hdmi to q80 度再用arc port回傳到電視就可以出到at ...

請問TV的Netflix apps都可以直出到Atmos? 我上網睇好多話要eARC 先得,所以驚驚地唔敢買住😂
好的線有無話點睇?

進階玩家

KenLee@FB 發表於 2020-10-11 20:51

你買幾錢左右?

專業玩家

cash200107 發表於 2020-10-11 21:56
請問TV的Netflix apps都可以直出到Atmos? 我上網睇好多話要eARC 先得,所以驚驚地唔敢買住😂
好的線有無 ...

一係買有認證的2.0, 一係直接買2.1鍍銀芯或者2.1光纖線。
線我都係淘返來, 約1xx至3xx一條較高人氣2.1個d。

上網睇過sony簡介話netflix係有壓縮atmos可以用sony tv arc回傳, 其實如果唔得只要買部apple tv接q80就可以, 或者用電腦連netflix,接到q80出音, 再回傳電視一樣可以有高規格netflix做到。

專業玩家

cash200107 發表於 2020-10-11 21:57
你買幾錢左右?

我淘返來4千頭人仔加運費(風險自已諗, 我搵較安全的集運先會咁買) , hk買行都唔貴

專業玩家

cash200107 發表於 2020-10-11 21:57
你買幾錢左右?

條bar如果你係like的其實都可以買硬, 記住而家係水尾就無貨。買返來點樣夾netflix係好閒事(因為肯定十卜到), 只係買唔買其他盒或者直出小問題。反正我覺得佢內置個android tv唔太夠用。