設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: lai71072

[合併式擴音機] 最新入手Marantz model 30

星級玩家

76-FC 綠翡翠勲章

各位大大, 大家好.

小弟而家用緊馬仔8012 聽歌, 其實開2CH聽歌都覺得唔錯.

不過, 想加個後級2CH 黎聽歌, 如果我用8012 pre out + Model 30, 聽歌係唔係好好多?

而器材就係我簽名個D.
Marantz SR-8012, 2CH Mclntosh MA5300
Philips BDP9700, Zidoo Z9S
ONIX CD-10
B&W 704 S2, B&W HTM 7, B&W CM1, B&W M-1
Sunfire SDS 8

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章

kameyui 發表於 2020-12-1 16:23
各位大大, 大家好.

小弟而家用緊馬仔8012 聽歌, 其實開2CH聽歌都覺得唔錯.

一定,三級跳。model 30,力水好夠,好punch,低頻控制好。2ch amp 同av amp 聽歌2個世界

銀級玩家

Av 放大器聲低無兩聲道合併咁好原因係影像處理干擾加上太多晶片做音效會另聲音推力差同失真大
高音部分係矇過兩聲道放大器
自己有同一牌子兩部機Av Vs 兩聲道發現同一喇叭下音質差好多

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
lai71072 + 10 + 10

查看全部評分

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章

kameyui 發表於 2020-12-1 16:23
各位大大, 大家好.

bypass 就應該係
pre out 就好難講

黃金玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

有D興趣,想入
TV.  :Panasonic HZ-1000 oled
AMP :ONKYO 5010
INT  :Marantz model 30
CD : Marantz sacd 30 N
前置 : ELAC BS403
中置 : ELAC CC241
後置 : ELAC 301.2
十仔:  Velodyne spl-1000 Ultra

專業玩家

billy3310 發表於 2020-12-6 09:52
bypass 就應該係
pre out 就好難講

師兄:怎樣接線bypass及pre out?

專業玩家

AllenCheung@FB 發表於 2020-10-12 22:57
我買左 sacd 30n

師兄,見你話買左馬仔sacd 30n, 想問下你對呢部機有咩評價(聽CD/SACD/同串流方面)? 我都想入,本身聽CD/SACD多,見呢部可玩埋串流,好似幾好。

或者其他師兄都比d意見我丫,thank you.

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

Sadboy908 發表於 2021-3-16 19:32
師兄,見你話買左馬仔sacd 30n, 想問下你對呢部機有咩評價(聽CD/SACD/同串流方面)? 我都想入,本身聽CD/S ...

師兄,如果係pioneer pd50 ae ,效果如何?想玩埋MQA

黃金玩家

請問一下 sacd 30n 有個同軸輸出 如果Play SACD數碼同軸輸出會是什麼規格?過唔過到SACD訊號?

專業玩家

WongMo@G 發表於 2021-3-20 23:35
請問一下 sacd 30n 有個同軸輸出 如果Play SACD數碼同軸輸出會是什麼規格?過唔過到SACD訊號? ...

同軸應該係出唔到SACD DSD訊號