設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
返回列表 發新帖
樓主: allen89

[實物圖] 4k 英版第五元素( The Fifth Element), 100G, dolby vision, atmos, 要外掛中字

黑鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

衹買美版,英版咪搞。
注: 買美版純屬個人喜好。

白鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 綠翡翠勲章

DragonI 發表於 2020-9-21 09:09
衹買美版,英版咪搞。

但有時英版那個1/4紙套比美版精美很多
例如黑魔后2及冰雪奇緣2

評分

參與人數 1威望 +50 金錢 +50 收起 理由
jc2ssych + 50 + 50

查看全部評分

黃金玩家

DragonI 發表於 2020-9-21 09:09
衹買美版,英版咪搞。

英版的膠盒比美版結實好多 而且在某些碟 像fifth element 和 leon 也多了dv 唯一係bluray b區看不了

評分

jc2ssych + 50 + 50

查看全部評分

黑鑽玩家

heathman 發表於 2020-9-21 13:17
英版的膠盒比美版結實好多 而且在某些碟 像fifth element 和 leon 也多了dv 唯一係bluray b區看不了 ...

師兄,用埋膠盒裝,好靚仔,又夠保護!
買4K Blu Ray係一條不歸路,絕對冇收手嘅一日,
4K Blu Ray係我嘅精神食糧,絕對冇滿足嘅一日。
Speaker:Samsung 5.1.2 Soundbar HW-Q800B
TV:LG 55B1
BDP:OPPO 203

鑽石玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

allen89 發表於 2020-9-21 08:29
謝謝J師兄提供市場資料,剛剛(9/21)再查詢,雖然發現28英鎊貨源充足有點出入,估計可能已售出,  剛剛見平 ...

師兄,睇eBay梗係睇sold history啦。

你顯示而家係呢個價位,就係因為呢個價位,所以一路賣唔出而繼續係呢個價位嘛,倒果為因。

另外做international shipping係貴啲架啦。要adjust setting先搵到平啲架嘛。你被動,等佢feed你,網站要引佣賺錢硬係俾貴嘢你睇啦。

我本意並非要嘈交拗贏任何人,只係有啲嘢如果唔係真太熟就唔好衝出來。每有人地講錯,就叫人地睇清楚呀,話人地前後矛盾,大家各有專長,何必令人動輒得咎。

鑽石玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

heathman 發表於 2020-9-21 13:17
英版的膠盒比美版結實好多 而且在某些碟 像fifth element 和 leon 也多了dv 唯一係bluray b區看不了 ...

美國佬,興環保。用少啲膠,所以薄、軟,易爆。

就似人地橡膠子彈都不輕易射。港版就無呢個考慮。

白鑽玩家

jc2ssych 發表於 2020-9-21 20:04
師兄,睇eBay梗係睇sold history啦。

你顯示而家係呢個價位,就係因為呢個價位,所以一路賣唔出而繼續係 ...

J師兄係咪想得太復雜,簡單引用你前天回覆#16  [30鎊內,貨源充足。何炒價之有?]

ebay 無論如何運作,銷售歷史如何,如果談歷史不如從zavvi首預訂價24.99英鎊開始,你上面一句我只簡單理解為前天提供(即時) 市場資料,仲有平貨"當刻"賣緊,我不諳網購我承認是事實, 但用簡單方法查証不到貨源充足的30英鎊鐵版。之後師兄又補充需要熟悉ebay交易門路先可找到平貨。

但想深入一點如果熟悉ebay的鐵粉師兄一早已入手仲何需等你提醒,我回覆重點你關於說英鐵30英鎊貨源充足之論在那裡有貨,如師兄手頭有資料希望可考慮分享提供或任何連結,公告大家參閱只屬伸延你的留言細節,市場資料從來只是簡單準或不準,貨品有同冇,那裡買就係咁簡單,zavvi原價是24.99英鎊,除運費外,高過原價賣出已經定義為炒價,同"爭拗'觀點與勝負"及影音技巧毫無關係,師兄想多咗,相信真係好多像我不諳網購又未入手鐵粉師兄有興趣想知詳情。

評分

參與人數 1威望 +20 金錢 +20 收起 理由
kitman688 + 20 + 20 認同到一個點呀

查看全部評分

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

已訂普通版~呢D經典每一個新畫質聲效都會重溫~特別係個人喜愛嘅電影~就好似黑鷹十五小時~由學生時代盗錄~VCD看到成年人4K~年中看十次八次~

評分

allen89 + 50 + 50

查看全部評分