設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

[4K/8K電視] 想買三星 75吋 Q700T

銀級玩家

76-FC 綠翡翠勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

呢部可以嗎? 我都做過下research, 原本係Sony粉, 轉OLED 的, 但睇太人講燒印問題, 以前無疫情都一日6, 7個鐘最少, 而家疫情問題, 係屋企開電由9點開到零晨1,2點, 所以咁樣我驚好快有印. 唯有轉投QLED 或普通LED.

我又見PS5可支援8K, 所以不如諗買8K, 但budget有限, 最後選淨Sony Z8H, Q800T, Q700T, 我唔介意用水貨的, 因為我應該都算係第1代返大陸買電視果批, 2011年買果部Sony HX920 都仲用到而家無問題。 Z8H 同Q800T 都要4皮野, 俾得呢個價我可以買OLED 4K, 所以都唔係太過到自己, 最後選淨Q700T, 香港無77吋行貨, 唯有諗陸版, 大概HKD26000左右, 不過我見佢同Q800T 分別係Motion rate分別係120 同240, 佢又無寫hz單位, 我估應該唔係hz黎, 所以都唔知乜黎, 不過正常諗都係越多越好. 有冇人有玩開俾D意見, 謝謝!

星級玩家

我都想買,原本想買Q95T不過大陸無出, 買行又好似唔抵咁
不過大陸應該都係岩岩出左幾日
網上面都係得一個開箱咁大把
諗住去香港水貨舖睇下實物, 如果價錢唔差得遠就買埋......

銀級玩家

76-FC 綠翡翠勲章

SKEAY 發表於 2020-8-23 20:16
我都想買,原本想買Q95T不過大陸無出, 買行又好似唔抵咁
不過大陸應該都係岩岩出左幾日
網上面都係 ...

我今日問左幾個價俾你參考,

Q800T 香港行貨, 39800
Q700T 陸版, 22800 人仔 + 800 運輸, 大約 HKD26000
Q700T 陸版香港買, HKD29000
Q950 陸版 HKD56000

星級玩家

explorerhk 發表於 2020-8-23 20:36
我今日問左幾個價俾你參考,

Q800T 香港行貨, 39800

我買55吋
不過睇黎都係自己訂落黎最化算

銀級玩家

76-FC 綠翡翠勲章

SKEAY 發表於 2020-8-23 20:39
我買55吋

你細size 係香港買陸版或港行啦, 唔會差太多錢, 係大呎吋先見會到價錢大分別

科林玩家

SKEAY 發表於 2020-8-23 20:39
我買55吋

有無邊間有信譽啲,運送方案提供?

銀級玩家

76-FC 綠翡翠勲章

StephenLee2@FB 發表於 2020-8-23 21:34
有無邊間有信譽啲,運送方案提供?

我都係google同FB搵咋, 有兩間係深水埗同長沙灣, 好似好多人幫親

專業玩家

explorerhk 發表於 2020-8-23 22:03
我都係google同FB搵咋, 有兩間係深水埗同長沙灣, 好似好多人幫親

師兄有無line 或fb交流下 我近排都係諗緊買部75吋

銀級玩家

三星玩樂勲章76-FC 綠翡翠勲章

Q700t係咪hdmi2.1?官網冇寫

銀級玩家

76-FC 綠翡翠勲章

MAEDA 發表於 2020-9-26 17:52
Q700t係咪hdmi2.1?官網冇寫

是, 外國網有寫