設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: bearbear1314

[4K/8K電視] Pan記 New OLED 55HZ1000

鉑金玩家

vincent369 發表於 2020-8-14 11:45
建議師兄多關注歐洲Panasonic 既消息, Panasonic 電視最重視歐洲市場, 2015年 65CZ950 (OLED THX) 歐洲首 ...

請問你講的東西, 和我講的東西有什麼關連呢?

無 list 個 feature 出黎, 就代表沒有. 有幾重視個市場沒有關係吧?

日本品牌, 留一些獨有的東西給國內本土型號亦唔係乜野新鮮的事.

白鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

lanhk 發表於 2020-8-14 13:01
請問你講的東西, 和我講的東西有什麼關連呢?

無 list 個 feature 出黎, 就代表沒有. 有幾重視個市場沒有 ...

係回應所指網頁上冇提及Hexa Chrome Drive, 3+3就代表沒有這項技術唔能夠認同...

港版舊年網頁65GZ2000H 有講Hexa Chrome Drive, 3+3 ...但2019舊年歐洲版GZ2000B就已經沒有提及...咁歐洲版即係冇?...畫質差D?...歐洲版有講UltraHD Premium認證, 但港版又冇講...代表香港版冇?

https://www.panasonic.hk/mobile/chinese/products/audio-visual/tv/oled-tv/th-65gz2000h.aspx

https://www.panasonic.com/uk/consumer/televisions/4K-OLED-TV/tx-65gz2000b.html

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章

vincent369 發表於 2020-8-14 21:23
係回應所指網頁上冇提及Hexa Chrome Drive, 3+3就代表沒有這項技術唔能夠認同...

港版舊年網頁65GZ2000H ...

https://www.flatpanelshd.com/rev ... l&id=1568954772

佢依部唔知係歐版定美版,同我部GZ2000有些少唔同,成部機睇哂都揾不到tuned by technics 幾個字.

鉑金玩家

vincent369 發表於 2020-8-14 21:23

港版舊年網頁65GZ2000H ...

除非 panasonic / 信興走出黎同人講, 佢地純粹係造網頁時為左省左張唔列佢出黎啦... 無, 就係無.

規格係應該好清晰咁列出黎, 而唔係要睇的人自己估的.

點解唔可以香港版有, 歐洲版無? 香港賣幾錢, 歐洲賣幾錢?
為什麼唔同地區唔同 model number 呀? 點解有 d model 只得某地方有? 有 d  model 唔同地區近同又唔同 model number ?

白鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

lanhk 發表於 2020-8-14 23:25
除非 panasonic / 信興走出黎同人講, 佢地純粹係造網頁時為左省左張唔列佢出黎啦... 無, 就係無.

規格係 ...

建議師兄,用電郵/電話/親身問清楚,佢地可唔可以準確回答又係另一回事。
Hexa Chrome Drive, 3+3 係產品特性非規格,2者有分別。
歐版價錢,可以網上輕易找到。
好多問號好多點解,Panasonic 以致信興Marketing有幾好....相信大部分師兄都有一定了解....自己覺得佢哋做好左D功能都未必講出呢(好似GZ/HZ2000特製面版減低消印機會)....估計以後曰子都差唔多.....

白鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

reddog 發表於 2020-8-14 22:39
https://www.flatpanelshd.com/review.php?subaction=showfull&id=1568954772

佢依部唔知係歐版定美版, ...

恭喜師兄,當年睇65EZ1000H 同A1並排,睇住EZ1000H就有幸福既感覺,亦感受到呢代GZ2000H技術既改進....

兩部聲音輸出數值相同,Technics 都係Panasonic 集團內,估計宣傳句子,因片段內講經Technics 工程師調校...唔明點解港版沒有相同logo

鉑金玩家

vincent369 發表於 2020-8-15 00:22
建議師兄,用電郵/電話/親身問清楚,佢地可唔可以準確回答又係另一回事。
Hexa Chrome Drive, 3+3 係產品 ...

為什麼一個簡單的功能規格,要用戶打電話去問??
從來哩 d 功能只會吹多, Panasonic 反其道而行?
見唔倒,咪無囉。。。。 駛唔駛咬晒毛巾咁呢?

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章金耳朵銅耳朵學員76-FC 藍寶石勲章三星玩樂勲章

我諗6原色應該仲有,但就冇咗THX認證。

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章金耳朵銅耳朵學員76-FC 藍寶石勲章三星玩樂勲章

65吋平過舊年,反而55吋貴咗。

黃金玩家

76 榮譽VIP勲章76-FC 綠翡翠勲章

jamesbond 發表於 2020-8-17 15:41
65吋平過舊年,反而55吋貴咗。

65 上年係 GZ1500 / 今年係 HZ1000

深夜影院2020
TV   - Pan記 65HZ1000
HP  - Sennheiser RS 175
MP - 魅視 M9702 V3+