設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: hohodog900

[高清播放器] 膽粗粗系列:Z9X一出即入貨

鑽石玩家

又唔會話嚴重,不過都noticable (可能我較sensitive)。c hing 可否望下48:03 ,畫面較challenging
sony A95K, lx82, FocusAudio 78
別人笑我太求其,我問巴打睇乜戲

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章

gamma 發表於 2020-8-16 17:07
又唔會話嚴重,不過都noticable (可能我較sensitive)。c hing 可否望下48:03 ,畫面較challenging ...

52樓就是4803

鑽石玩家

thx ching, 可能不同版本,我的49:30 camera 升上來,左邊隠約見到少少,唔刻意搵未必睇到

martian 49:30

martian 49:30
sony A95K, lx82, FocusAudio 78

黃金玩家

gamma 發表於 2020-8-16 16:50
之前z9s 有幾個bugs, 其中一個若片源足是分開幾個m2ts files 組成(某些bluray), 轉換file 會窒一窒和aud ...

呢個應該唔似係我既問題,我係一開波播冇耐就窒,部機都窒埋,等一陣又會正常番,之後又窒過.
照計唔會咁短時間就跳file去播.

我用smb連接,睇server個邊未用盡個網速, 一窒個陣,server個邊既速度都變停埋.,好快又郁番.

鑽石玩家

正宗球迷 發表於 2020-8-16 23:08
呢個應該唔似係我既問題,我係一開波播冇耐就窒,部機都窒埋,等一陣又會正常番,之後又窒過.
照計唔會咁短 ...

我d movies files 放在pc, 有時有開其他apps 睇片會窒,所以多數我都抄落手指,或許你也可試下,至少知道不是server, network 問題。

e加d bluray 有不同features: branching, watermark. 唔知有無關糸

黃金玩家

gamma 發表於 2020-8-17 10:37
我d movies files 放在pc, 有時有開其他apps 睇片會窒,所以多數我都抄落手指,或許你也可試下,至少知道 ...

都係既,要抄落hdd試先知.

如果係機呢方面唔掂,要local先得,換既機會大了

鑽石玩家

正宗球迷 發表於 2020-8-17 18:54
都係既,要抄落hdd試先知.

如果係機呢方面唔掂,要local先得,換既機會大了

照道理x9s 比z9s stable.  z9s fw 之前頗多小問題.  

just double check, 你是用net cable 而不是用wifi?

黃金玩家

gamma 發表於 2020-8-17 19:58
照道理x9s 比z9s stable.  z9s fw 之前頗多小問題.  

just double check, 你是用net cable 而不是用wifi ...

用LAN, 熄左wifi.

要搵番個dock去試試. 我諗local應該冇事.

黑鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

我仲用緊sony 1080p 投影機, 用z9X播4k h265,  D 顏色好衰, 幾日內試了全部SETTING, 都好唔掂, 只好放棄!  而家只好用回 安博 PROS   播4k h265, 顏色自然曬!  

我遲D 更換4K 投影機, 再試試Z9X, 直出4K 畫質.  

但是, Z9X 音效, 真心好過安博 PROS好多!

鑽石玩家

goharry 發表於 2020-8-19 16:28
我仲用緊sony 1080p 投影機, 用z9X播4k h265,  D 顏色好衰, 幾日內試了全部SETTING, 都好唔掂, 只好放棄!   ...

若你對色彩有要求,不如9702