設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: hohodog900

[高清播放器] 膽粗粗系列:Z9X一出即入貨

專業玩家

話說 佢D更新有D亂 中文網同英文網D更新版本號唔一樣 係咪國際版 同大陸版分別 但我更新左英文個個 連本身跟機有google play 都冇埋 雖然我冇用

高級玩家

李子聰@G 發表於 2022-6-8 08:47
話說 佢D更新有D亂 中文網同英文網D更新版本號唔一樣 係咪國際版 同大陸版分別 但我更新左英文個個 連本身 ...

係community 討論區可下載最新(Beta) Firmware. (主網頁冇咁update)
而家去到v6.4.06

http://forum.zidoo.tv/index.php?forums/hdd-media-player-rtd-1619dr.54/

有一般版及帶Google version版
如更新過一般版想要返帶Google version版
要重新認証過Google.
佢地有教學

http://forum.zidoo.tv/index.php?threads/how-install-google-playstore.81517/#post-168086

黑鑽玩家

kkmini12 發表於 2022-6-8 01:38
我買走左,声唔得

正是用緊桃番黎的幾百蚊線電,改善明顯,音樂感同低音彈跳力好左,絕對值得投資。
我部舊OPPO93藍光機,幾年前又係桃左塊內置線電電源版,換走原來個塊,一樣有明顯改善。
音響嘢,先搞好供電部分係冇錯的。

高級玩家

Overnite007 發表於 2022-6-8 23:30
正是用緊桃番黎的幾百蚊線電,改善明顯,音樂感同低音彈跳力好左,絕對值得投資。
我部舊OPPO93藍光機, ...

+++++++
音響嘢,先搞好供電部分係冇錯的。
+++++++++

呢樣野, 好多年前已經知.
當年比如幾千蚊條電源線, 試都冇得試, 睇D雜誌廣告話正, 都會買
(係呢到D師兄可能覺得濕濕碎)
只係而家會再睇C/P值唔值得

白鑽玩家

三星玩樂勲章

kkmini12 發表於 2022-6-8 01:38
我買走左,声唔得

我買走换左Zidoo3000,声画都掂

高級玩家

avsuperman 發表於 2022-6-9 00:52
我買走换左Zidoo3000,声画都掂

UHD3000 ($8200) 同 Z9X ($1500) 差價 約$6700
睇黎Z9X加 LPS 可玩性幾高.
加個淘寶電流12V 3A以上老虎魚LPS係1千至2千.
之後Zidoo出新機, LPS 用番, 換機都小D錢

UHD3000 同 Z9X 解碼CPU一樣, 解碼線路應一樣的.
估計UHD3000比Z9X, 主要多電源處理部份, 多2聲道處理部份.
呢個2聲道處理部份我應該唔需要, 聽2聲道有另一套2.0 CAS. DAC.

畫面行先.

而家部電視機經濾波電源, 畫面都乾淨好多 (好大分別)

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
vivibo + 10 + 10 認同到一個"點"呀!

查看全部評分

白鑽玩家

三星玩樂勲章

kkmini12 發表於 2022-6-9 10:15
UHD3000 ($8200) 同 Z9X ($1500) 差價 約$6700
加個淘寶電流12V 3A以上老虎魚 ...

換電好,但始終升级係有質素上的分別,3千声底同Z9X係兩樣野,厚薄之分,好似座地同書架喇叭係声箱結構會令声底有分別。能發揮Z9X的画貭表現,電視質素也要講究,能提升效果实在可喜

鉑金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

kkmini12 發表於 2022-6-9 10:15
加個淘寶電流12V 3A以上老虎魚 ...

>淘寶電流12V 3A以上老虎魚LPS係1千至2千

請教,可否分享多d資料。謝謝

高級玩家

cbr600rr 發表於 2022-6-9 23:21
>淘寶電流12V 3A以上老虎魚LPS係1千至2千

請教,可否分享多d資料。謝謝

淘寶搜尋; 線性電源
建議50W (DC12V ~3.5A) 以上
規格高D貴DD, (跟機出貨 條DC線材又不同)
唔一定老虎魚(LHY)既,
有其他廠平D添
大陸淘寶線性電源,可以 睇下
老虎魚, 零點, 偉良
自己係網上搵用家評論

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
cbr600rr + 10 + 10

查看全部評分

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章

kkmini12 發表於 2022-6-10 00:28
淘寶搜尋; 線性電源
建議50W (DC12V ~3.5A) 以上
規格高D貴DD, (跟機出貨 條DC線材又不同)

線性電源機身會否好熱?