設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

[其他] 分享換左超低音大地震supernova iv 10後感(貼地post)

銀級玩家

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

分享換左大地震supernova iv 10後感

因為第一次玩實體喇叭,之前都係玩q90 soundbar, 但覺得聽歌啲聲都係炒埋一碟,玩左3個月 就賣左試下玩5.1.2
之前我本身落左單買大地震ff10,但見大家講能買大就買大, 於是又轉左ff12.. 但又無貨,等貨期間。。又想買過好啲(ff12始終係入門),於是最後選左supernova iv 10寸, 12寸就太貴負擔唔起,10寸有舊換新優惠,我又加錢買埋條Y錢同電源線,因為我無試過普通線就無得比較

到左送貨安裝個日,真係好驚喜,估唔到送貨個師傅係剛哥,之前睇post76片佢有做家訪,佢有HAA 同THX認證, 因為戴左口罩我都唔認得佢, 佢好好人講解超低音 操作外,仲幫我set 機, 仲要 幫我成套野5.1.2set 好啲聲,因為我部冷氣機比較嘈。。在天氣咁熱情況下,我地熄冷氣set機, 呢度真係要再一次多謝剛哥,非常專業同好人。

到最後睇左幾套戲:水行俠,13 hour

第一次屋企睇戲feel到 梳化同褲腳會震,啲迫擊炮,爆炸好似有衝擊波震埋黎,以前玩soundbar個十仔最多都係得個嘈字,以家 直情有啲擔心 樓下同隔離投訴, 所以現在我睇戲都轉為閒日下午 屋企人唔係度,先可以開大聲

評分

參與人數 6威望 +70 金錢 +70 收起 理由
Jerrywu + 10 + 10 恭喜哂Ching
hangshun + 10 + 10 恭喜哂Ching
rach + 20 + 20 超正, 一定要加分
睡佛爺爺 + 10 + 10 超正, 一定要加分
蜜汁叉燒 + 10 + 10 恭喜哂Ching
PepperFish@FB + 10 + 10 恭喜哂Ching

查看全部評分

白鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章三星玩樂勲章

一部静嘅冷氣機係影音恩物😉

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

Mission qx喎!!!

鉑金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

各位師兄,請問subwoofer 用Y線,效果係咪一定好過一條入呢?

銀級玩家

小瑟 發表於 2020-8-4 21:00
Mission qx喎!!!

都係跟你買

銀級玩家

rach 發表於 2020-8-4 18:36
一部静嘅冷氣機係影音恩物😉

真係好嘈。。。但仲好涼。。。

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

ytk0223 發表於 2020-8-4 21:11
各位師兄,請問subwoofer 用Y線,效果係咪一定好過一條入呢?

唔一定的...
LG CX55
Denon AVC-X8500HA + MultEQ-X
Wharfedale EVO 4.4 + 4.CS + D330
FB: RGB山洞原人的玩物

鉑金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

issachar 發表於 2020-8-5 00:50
唔一定的...

Thanks