設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: KwongD7689

[外版] 黑仔到喊,大半年前買的英版Nolan七合一4K出事

禁止發言

Right Winger

鑽石玩家

4KPK 發表於 2020-8-5 20:24
睇完個post之後買舊片都唔敢入4K

其實唔關事囉
係咁啱嗰隻版本有問題啫,唔代表全部都有問題個喎
唔通之後出返Back to the future 嘅4K 你都唔買咩🙄

禁止發言

Right Winger

簽名被屏蔽

鑽石玩家

4KPK 發表於 2020-8-7 11:44
Nolan box set 出事
Godzilla 又出事
咁搞法太高風險

一兩set出事唔代表全部set出事㗎喎...🙄

鉑金玩家

lukalok 發表於 2020-7-27 07:19
我都係喺amazon.it買咗Nolan套裝同Matrix 2-3出事
Nolan就Batman 2-3, inception, interstellar,出事嘅碟 ...

我都係2年前意遜買
試咗TDK TDKR Inception 的40:00-50:00都好正常
不過再後啲chapter就未試
音樂電影愛好者
永遠支持港產片

禁止發言

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章

買HOLLYWOOD片收藏其實應該買美版, 買英版其實為乜?

鉑金玩家

HURTS 2B HUMAN

laiwingnang 發表於 2020-8-17 23:45
買HOLLYWOOD片收藏其實應該買美版, 買英版其實為乜?

其實以包裝同質素嚟講
美版激似翻版
個紙盒...好多美國人好care,老實講,我覺得好醜
個膠盒...質素差到流眼淚,真係翻版做得好過正版
再嚟就係價錢方面
美版其實頗貴
因為佢係最早出,點都要賺返個頭彩
後期出嘅話,只有日本版貴到離譜(其實香港版個價都好唔合理,只不過我唔買就費事多聲氣)

每個人收藏嘅定義唔同嘅
好似我噉
我買開日版
就算佢又遲出又貴到死
但係人哋包裝精美
獨立設計
又獨立combo
好似我玩4K又玩3D嘅話,超級方便
個盒又靚又實淨
所以我願意等亦願意買

至於其他ching點解要買英版
應該係因為平
因為英版遲美版成年先出
再加埋有時咩特價咩匯率
可能真係平一半有多

至於質素
大家都諗唔到會噉嘅
可能關包裝問題
又或者真係出廠問題

我隻限定鐵盒侏儸紀5碟4K ONLY
全部都冇問題
除咗隻侏儸紀世界1中間有幾分鐘跳針

其實4K碟好脆弱
因為我將隻THE INCREDIBLES 4K碟放咗喺隻bonus碟上面一段時間
上個禮拜拎出嚟觀賞
中間就跳針...
所以建議你哋最好都係將4K碟獨立放
一隻爪一隻碟

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
laiwingnang + 10 + 10 報告非常詳盡,用家心得

查看全部評分

鉑金玩家

laiwingnang 發表於 2020-8-17 23:45

有時美版無中字,英版有中字,甚至有時要買到澳版

另外價錢,有冇貨,咁啱果期有冇promo等都係因素

黑鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

我就買美版,唔使煩。成日要留意英, 澳,日等幾時出版, 我冇咁多時間。
我從ld年代一路到而家都買美版 美國電影當然買美版, 原汁原味。
當然港產電影買港版。 其他國家的電影,基本上會買 Criterion。