設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
返回列表 發新帖
樓主: jaychau

[投影機/幕] [#13更新後續] Optoma P1 超短投影機 左右對焦唔準

鑽石玩家

76-FC 藍寶石勲章

LewayLeway@FB 發表於 2020-7-24 17:08
你好樓主~ 我地係LETECH 金雞店啊.
所有OPTOMA機我地係包左原廠保養咖, 就你所述發生既問題係有關該品牌 ...

原來畀人 評級為垃圾級先至會有正常服務
你哋唔係畀咗個電話畀客人 自己打去售後服務部
就解決咗喇咩, 使乜上嚟返兜,
真金不怕洪爐火
SONY VPL-VW520ES 100寸峰米T1 4K 鐳射超短投 黑珊100寸 player:澳版UDP-AR800 MKll
前級YAMAHA CX-A5200 後級crown 8300N 4300N  
7.2.4 JBL ARRAY 880/1000/ Control X/ 太陽火crm2/klipsch XL23/超低音:JL E112

科林玩家

goldberg0083 發表於 2020-7-24 20:07
原來畀人 評級為垃圾級先至會有正常服務
你哋唔係畀咗個電話畀客人 自己打去售後服務部
就解決咗喇咩, ...

如果令你覺得我地處理得唔恰當既話十分抱歉  
不過有關OPTOMA 機身既問題, 我地門市可以幫你既確實有限, 可以做既就係幫你PASS比OPTOMA技術支援去處理,
OPTOMA 果邊都有通知返我地 佢地係幫你解決左問題架
如果日後再有任何問題 歡迎你聯絡返我地 我地都係會盡能力範圍內幫你處理
祝你生活愉快

鉑金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

LewayLeway@FB 發表於 2020-7-27 10:20
如果令你覺得我地處理得唔恰當既話十分抱歉  
不過有關OPTOMA 機身既問題, 我地門市可以幫你既 ...

首先,
而家我就係覺得你哋嘅服務唔夠專業,
解答唔到我本身投影機嘅問題。

始終玩得超短投影玩家都係比較屬於小眾,
所以我都想希望買到個投影機嘅時候,
店家可以解決到本身部機問題,
而唔係直接叫我轉打去售後服務部就完。

第二,
我想講Optoma嗰個人其實係完全冇幫我解決個對焦問題!!!

仲要我山長水遠搵人車搬部機入柴灣工廠區。

而佢只不過係重新講一次畀我聽,
佢自稱所有超短距投影機都係唔可以四隻角都係同樣咁清晰對焦,
佢都示範畀我睇新機同我部機都只可以中間(清晰)對焦,
然後搵四角平衡(比較模糊)對焦。

跟住佢幫我將個firmware update到最新 ,
之後佢都冇嘢可以做到/幫到我。

最好笑嘅係,
咁我對部機仲有其他軟/硬問題,
但Optoma售後都會歸咎於香港地區,
所以係解決唔到嘅,
或者連佢都唔知/唔識。

最後,
你仲叫我聯絡返你哋,
咪就係因為你哋本身嘅能力範圍以內幫我解決唔到個問題 ,
咁所以你哋咪畀咗個電話我自己去處理,
(而且我最後whatsapp你哋係已讀後冇回應過我)
希望你哋叫做賣投影機(專門店?),
都起碼熟番你賣的產品。

重伸返,
唔係我話你哋垃圾,係其他人咁講。

而我覺得你哋嘅知識可能只係適合賣返一般普通玩具投影機。
即係如果我重新再買一部P1都叫做比較高級型號嘅投影機,
我會希望去到一啲應該擁有知識嘅店舖。

評分

參與人數 3威望 +30 金錢 +30 收起 理由
阿風 + 10 + 10 認同到一個點呀
chan@76 + 10 + 10 話題性討論,極具參考價值
goldberg0083 + 10 + 10 認同到一個點呀

查看全部評分

黃金玩家

嘩, 呢間LEWAY真係生人勿近....

銀級玩家

樓主很惨,深表同情