設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: 小瑟

[Soundbar] Denon Home Sound Bar 550 + 150 新軟體升級支援無線後置+超低音教...

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

BenCt@FB 發表於 2022-1-20 10:33
最近我入手左550+subwoofer,幾經辛苦終於pair 到個sub 仔,但又發現550個airplay 功能時有時冇,本身我用1 ...

試下 係咪唔pair 野齋bar 既情況下 就用到air play
我有對home 150 單隻無問題,pair 左就只可以經HEOS / Spotify connect 播歌
Send email 問Denon US , 佢話pair 左 就用唔到 airplay, 似乎firmware 同 HEOS 未做到

高級玩家

rockyw 發表於 2022-1-21 11:01
試下 係咪唔pair 野齋bar 既情況下 就用到air play
我有對home 150 單隻無問題,pair 左就只可以經HEOS / ...

我外國網終於搵到資料,單獨用home550係冇問題,如果pair 左sub 仔係用唔到airplay,網址如下
https://support.denon.com/app/answers/detail/a_id/7360/~/denon-home-q&a

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

BenCt@FB 發表於 2022-1-21 12:56
我外國網終於搵到資料,單獨用home550係冇問題,如果pair 左sub 仔係用唔到airplay,網址如下
https://su ...

Denon 同aiprplay 絕緣
我用 home 一早放棄咗 用Spotify

高級玩家

rockyw 發表於 2022-1-21 13:37
Denon 同aiprplay 絕緣
我用 home 一早放棄咗 用Spotify

咁又唔洗放棄既,用airplay 就unpair sub 仔囉,但低音冇咁勁

評分

參與人數 2威望 +12 金錢 +8 收起 理由
成龍大哥 + 6 + 4 認同到一個點呀
:o) + 6 + 4 認同到一個點呀

查看全部評分

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

BenCt@FB 發表於 2022-1-22 14:19
咁又唔洗放棄既,用airplay 就unpair sub 仔囉,但低音冇咁勁

我對係150 呀
unpair就變單聲道了

進階玩家

小弟本身用緊550冇問題, 今日買左對150做surround ,已經連左線,一加落去550度就話我 Wireless surrounds Setup Failed , The Speakers could not be grouped with your Denon Home Sound Bar 550 ,叫我reset speakers ,我reset 過都吾得,有冇ching指教下邊part做错左,宜家企左响度,感激  (已update及同一網絡)

評分

成龍大哥 + 6 + 4 有冇睇過艾域條片, 或許能夠幫到你, 巴打加.
:o) + 6 + 4 有冇睇過艾域條片, 或許能夠幫到你, 巴打加.

查看全部評分

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章

RedZO 發表於 2022-1-23 17:03
小弟本身用緊550冇問題, 今日買左對150做surround ,已經連左線,一加落去550度就話我 Wireless surrounds Se ...

有冇睇過艾域條片, 或許能夠幫到你

進階玩家

睇左,同我做個方法一樣

評分

成龍大哥 + 6 + 4 巴打加油
:o) + 6 + 4 巴打加油

查看全部評分

高級玩家

RedZO 發表於 2022-1-23 17:23
睇左,同我做個方法一樣

有冇睇過全部野是否同一個version?我之前連唔到係因為個sub 仔唔識upfate 最新個version,我off 左個auto update 再refresh 一次就可以update,完成update 後就可以pair 到

評分

成龍大哥 + 6 + 4 話題性討論,極具參考價值
:o) + 6 + 4 話題性討論,極具參考價值

查看全部評分

進階玩家

hi , 想問下 我條550 最近無啦啦 連唔到電視arc , 但xbox 插hdmi 落去home 550 , 就聲畫都正常 , 試過reset 都係唔得 , 唔該晒咁多位🙏🏻

評分

參與人數 1威望 +6 金錢 +4 收起 理由
:o) + 6 + 4 話題性討論,極具參考價值

查看全部評分