設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: wil-wil

[PS3] 舊版 PS3 會中招 ... ? (轉載)

銀級玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

其實大慨都估到係內部時計出問題,過唔到3月1日,就如千年蟲般(有人話係傳說中嘅ps3嘅timer)。
更換水銀電就可以令時計重設,只係等sony點解決問題,更新定還是換電,而唔好傻到自己拆機。

好在今次係全球性問題,否則是在分期下發生,timer到期,3年後就到slim了~~~

1萬

副版管

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章十週年榮譽帖神勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

ic ... 我以為 virus attack 左 PSN,再經經網絡搞壞左機!

銀級玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

我一 set 左 auto log-in,一開機就自動黎! 都係唔好開部機住,連 lan 線都拔左佢先,等 新 firmware 解決 ...
wil-wil 發表於 2010-3-2 01:05

反正全球性問題,sony一定要負責,開唔開機都中,所以我都好少理。
而且都係少問題啫~~~

進階玩家

中ing~ la....

銀級玩家

ic ... 我以為 virus attack 左 PSN,再經經網絡搞壞左機!
wil-wil 發表於 2010-3-2 03:56

我地都係估估吓,先頭同game書d友傾開,佢地都話同水銀電有關(注︰我冇認真去聽。),
事情當然由sony自己解釋啦,不過佢冇句真就睇搵咩直口囉。
反正今次佢冇得唔認數,總之佢唔好要我拎部機去玩我幾日就係換粒水銀電就得喇。

1萬

副版管

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章十週年榮譽帖神勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

你講中晒,Playstation 美國官方 Blog 係個邊 3 月 1 日早上約 9:00 左右出左聲 ...
http://www.post76.com/discuss/vi ... &extra=page%3D1
http://blog.us.playstation.com/2 ... ion-network-status/

我地都係估估吓,先頭同game書d友傾開,佢地都話同水銀電有關(注︰我冇認真去聽。),
事情當然由sony自己 ...
marcolau 發表於 2010-3-2 04:12

銀級玩家

你講中晒,Playstation 美國官方 Blog 係個邊 ...
wil-wil 發表於 2010-3-2 04:16

都係聽人講啫,我識鬼咩~~~^^!

銀級玩家

絕對錯誤, 呢個bug一開機就會中招....
Sony 暫時未有解決方法
cubic3c3 發表於 2010-3-2 00:54

絕對咩錯誤呀~~~又唔睇人講咩~~~~
我冇話唔中,只係wil-wil 問用唔用到內聯,我就講比知中左之後有咩function用到,有咩用唔到啫~~大哥。
頂,冇檸啦啦都比人插~~~

1萬

副版管

大家研究 ... 大家唔好咁大反應 la!
要中既都中左,睇 Sony 點處理呢次問題!

星級玩家

76 榮譽忠義勲章

好明顯係sony嘅問題
害我成日無機打, sony要出黎公開道歉
這一股歪風 懶惰蟲的好法寶
將光陰耗盡 忘掉進取 它使你盡快退步