設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: kkluk6

[合併式擴音機] 聲画半分家AV Bypass Yamaha A-S1200開箱,更新黑仔壞機, 再更新試機報告

星級玩家

chrischan0630 發表於 2020-9-13 11:31
馬仔出名分析力低。

即係聽歌用AV preout,去Y記1200,聽?我都想買部AVbypass合并機,都唔知買邊部?

星級玩家

kkluk6 發表於 2020-9-12 14:33
Ching 我是推Focal 926 座地,擴音機好夠力,10點鐘方向已經炸到好勁。

師兄乜機推?

黑鑽玩家

我是Y記AS1200,

星級玩家

kkluk6 發表於 2020-12-21 13:09
我是Y記AS1200,

怕易壞Y記1200

星級玩家

Lung3348 發表於 2020-12-21 12:32
師兄乜機推?

whafdele,10.4 坐地

鑽石玩家

76-FC 藍寶石勲章

kkluk6 發表於 2020-9-8 13:20
正確,所以我都會推介比其他76 ching參考Yamaha合併擴音機,我因為發覺冇其他人講Yamaha合併擴高機。 ...

多謝ching推介
比我多個籍口換機,上星期衝入高危地區唔試就搬返屋企

我由creek 50A 轉呢部真係分別好大,推LS50音量9點到10點已經夠做,解決左50A唔夠力以至要開大音量但又低頻註波大
依家叫做同AV amp一套西裝靚仔晒

睇住個針跳下跳下都幾治癒

評分

參與人數 2威望 +20 金錢 +20 收起 理由
國大代表 + 10 + 10 恭喜哂Ching
kkluk6 + 10 + 10 認同到一個點呀

查看全部評分

黑鑽玩家

多毛肥 發表於 2021-2-1 11:38
多謝ching推介
比我多個籍口換機,上星期衝入高危地區唔試就搬返屋企

親同感受!小弟由creek 100A升上soulnote A1 ,簡單兩個世界

銀級玩家

76-FC 綠翡翠勲章

師兄,可否講多D AV Bypass 的接駁方法

鑽石玩家

76-FC 藍寶石勲章

國大代表 發表於 2021-2-1 14:56
親同感受!小弟由creek 100A升上soulnote A1 ,簡單兩個世界

ching 100A 都唔夠飽 對喇叭好大胃口
當時係第一次攪影音半分家,所以平平地搵隻入門級又有av bypass試下效果點,買左50A
結果Front LR 有合併推,後置由另一部power amp推,變左av amp只推中置同front high (FH我只用衛星,同埋比較少時間出聲,即大多時間只需推中置)
睇戲最大改善係中置好爆左,爆炸場面個主角係都要叫生晒時都聽得清楚左
不過用合併聽歌時,人聲唔夠出,扭大聲啲又有浸低音散唔走(應該係我地方細)
自從睇到網上都幾多話火力足既amp有咩好(好多鋪頭都話書架喇叭唔駛追大火力....可能佢地唔駛攪註波問題掛...香港地真係唔少蝸居 )
之前見過呢部機個樣好吸我睛但價係高我心理關口而熄左慾火,但最近冇街去聽多左歌有啲沖動就試下用一呎樓價唔駛既代價去解決土地問題
結果我覺得係好好多,部50A就留嚟推後置
今日比我搵到有ching放二手,解決埋土地供應引致既散熱問題

黑鑽玩家

多毛肥 發表於 2021-2-2 01:40
ching 100A 都唔夠飽 對喇叭好大胃口
當時係第一次攪影音半分家,所以平平地搵隻入門 ...

小弟見識少,是否散熱器?可否講解吓