設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
返回列表 發新帖
樓主: 小瑟

[影音新聞] LG OLED Gaming TV 蝸居打機體驗日 : 帶畀您 "最" 個人的蝸居體驗

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

光與曝光 發表於 2020-7-4 15:20
睇完之前大王段片,終於親身見到尼部LG 48吋OLED,本身已經對呢個size好有興趣,放房打機啱啱好,
但始終要 ...

依家好多國家仲係疫情時間,月中有貨已經好好呢。

專業玩家

76-FC 綠翡翠勲章三星玩樂勲章

大王好介紹,今日終可實試,自己都有打開機,間房堅正,好靜,一試就中招,連老婆都中埋先重點,加上提及的offer有trade-in,老婆見到部舊sony電視有人搬走埋都仲有錢收返 (其實禮券黎 )、無煩我就即時扑鎚!

專業玩家

問多句大王,現場無得試睇戲,問個sales又流流地,不過實試lg條soundbar好似都像樣,你有測試過嗎?是否支援atmos?值得入手嗎?我都係睇netflix,appletv為主!

進階玩家

LG 有這間房用來體驗,看得出非常有心對待打機的用家。平常行豐擇、百老匯很難有這個配套認真試,還只針對打機而且係獨立隔音房的話,真未見過。現場試打了一回合 NBA,個箱隔音很好,裡邊只聽到 LG 部空氣清新機的風聲,而電視距離感亦做到鍋居效果,Soundbar 的環繞聲氣氛,很快令自己投入其中,雖然 bass 是多了點,打機畫面如果可試玩埋賽車,才可見真章!! 另外,個人覺得 OLED 重點是畫質,今次沒有安排試影片,兩邊是玻璃沒窗簾遮遮,很難發揮 OLED 真正威力,希望下次可以兩樣也試到,或多一間房專門試睇戲。至於 offer 方面都叫做可以,有 trade in 係好的安排,如果不是禮券,直接減落機價就更正,可能這樣做的話已出機,亦因為話貨要等到七月中先安排,見又未收到政府一萬蚊,幾個借口都決定等多陣,試埋 Sony 部 48" OLED 再定案!!

LG 02.jpeg

LG 01.jpeg

星級玩家

76-FC 綠翡翠勲章

EricLi76 發表於 2020-7-5 12:19
大王好介紹,今日終可實試,自己都有打開機,間房堅正,好靜,一試就中招,連老婆都中埋先重點{:1 ...

見大家咁有興致, 咁啱去開屯門飲茶冇理由唔過去朝聖下部 48吋 OLED 啦

我同師兄嘅諗法差唔多,呢條Soundbar效果真係唔錯,都幾抵玩
我影低張相有型號,睇吓幫唔幫到你

LG soundbar 一向比較少人討論, 唔知嚟緊七六會唔會介紹吓?