設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: barrychiki

[請教] 國行樂聲UB9000外掛字幕問題

銀級玩家

76-FC 綠翡翠勲章

AskaLung@FB 發表於 2020-8-3 09:20
第四個咁少?係咪未更新,見youtube都係國版

師兄,我是英版,透過regionfree上1.66,從另一post見人問有關外掛字幕時,都是建議參考呢個post,稱外掛方法與國版一樣,但小弟情況與樓主初期#4post情況相似,所以想知後來如何成功外掛

白鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章三星玩樂勲章76 榮譽貢獻勲章

gabriel0388 發表於 2020-8-3 09:36
師兄,我是英版,透過regionfree上1.66,從另一post見人問有關外掛字幕時,都是建議參考呢個post,稱外掛方法 ...

即係其實係咪都有師兄係用英國嘅版本都可以外掛到?

白鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

字幕檔唔好加上srt 3個英文字就認到

銀級玩家

76-FC 綠翡翠勲章

barrychiki 發表於 2020-8-3 11:51
字幕檔唔好加上srt 3個英文字就認到

即係文件檔用sub,之後字幕檔都係用sub?

白鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章三星玩樂勲章76 榮譽貢獻勲章

gabriel0388 發表於 2020-8-3 11:54
即係文件檔用sub,之後字幕檔都係用sub?

係 oppo都係咁

銀級玩家

76-FC 綠翡翠勲章

AskaLung@FB 發表於 2020-8-3 18:03
係 oppo都係咁

Thx ,等我再試一試

銀級玩家

76-FC 綠翡翠勲章

試咗由R3下載字幕,再用師兄提供的方法,都係唔成功
再重新做一次regionfree upgrade firmware去1.66然後再試都係失敗
希望有用英版嘅師兄路過可以分享一下......

鑽石玩家

76-FC 藍寶石勲章

我都係照呢個post去set.

USB format 做 FAT / FAT32
Directory = sub
Filename = sub.srt
/sub/sub.srt
SRT format = UTP-8
Just a beginner !

銀級玩家

76-FC 綠翡翠勲章

beginners 發表於 2020-8-4 00:02
我都係照呢個post去set.

USB format 做 FAT / FAT32

多謝師兄回覆,我都有跟以上步驟,但唔成功,想問下當你完成firmware更新後,有冇用佢個code轉為region A 及country code ?

鑽石玩家

76-FC 藍寶石勲章

gabriel0388 發表於 2020-8-4 09:32
多謝師兄回覆,我都有跟以上步驟,但唔成功,想問下當你完成firmware更新後,有冇用佢個code轉為region A 及c ...

不需要轉 code 或 region. 但需要啟動 advanced feature, option, option, option,  9, 1 一次先。
Just a beginner !