設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: 神武光輝

[藍光碟評] 葉問最終4 4K

鑽石玩家

76-FC 綠翡翠勲章三星玩樂勲章

唔知點解港版冇4k?😔今日見到美版出咗4k, 但又唔知點解外國美版又可以出到粵語dolby atmos加中文字幕 👍

評分

參與人數 1威望 +20 金錢 +20 收起 理由
kitman688 + 20 + 20 認同到一個點呀

查看全部評分

鑽石玩家

山葉幫成員

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章

香港澳門有幾多人買碟?除咗大歌星演唱會啲人真係會買之外,壓一輪碟咁少都冇錢賺,咁嘥錢出4K做乜?

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章三星玩樂勲章

德發地牢 唔知今日仲有冇4k美版

禁止發言

1萬

行動組版主

半專業貓奴

76 榮譽版主勲章76 榮譽慈善家勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

chm 發表於 2020-4-14 23:24
唔知點解港版冇4k?😔今日見到美版出咗4k, 但又唔知點解外國美版又可以出到粵語dolby atmos加中文字幕 👍 ...

好似未見過CN會出4K......

1萬

行動組版主

電影愛好者x優惠探索者

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章三星玩樂勲章

pongyusum 發表於 2020-4-14 19:57
華娛從來未出過Ultra HD blu ray, 今次應該都唔會例外

估計係咁,出碟方向走二線居多,集中低成本電影,重量不重質,葉問4其實已經花了唔少錢,再攪埋唔被重視既港式4K,就更加不會投資了吧!
Gundam Theatre (3.5th Generation Home Entertainment System)
TV: Sony KD-65X9500G / KD-65S9000B, Pre-Amp: Oppo HA-1, Amp: Pioneer SC-LX901
4K Player: UDP-LX800 Music Server: Soundgenic HDL-RA2HF
Speaker: JBL(Array 1000, LS-Center, Control-X) + Mirage(Omni 150)
Power Cord: Sound From Heaven Energy II Power Cord, MS Power Cord (Oppo Edition), DC Power: EAhibrid PureDC-B1

鑽石玩家

alleelarry 發表於 2020-4-15 11:43
估計係咁,出碟方向走二線居多,集中低成本電影,重量不重質,葉問4其實已經花了唔少錢,再攪埋唔被重視 ...

講真港版出4k我唔會買,連港版出Blu-ray 我都唔會買。你睇港版包装同中文戲名已經買唔落手,人哋美版有atmos 港版只係Dolby TueHD

3萬

白鑽玩家

根本靚仔

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

唔駛急買,港片隔一排,平一半都可以

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章

呢隻美版4k條Atmos聲音完全係五粒星滿分之作……呢兩日睇咗兩次都未夠喉,今晚再返check多一次先!

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

老五 發表於 2020-4-15 13:05
講真港版出4k我唔會買,連港版出Blu-ray 我都唔會買。你睇港版包装同中文戲名已經買唔落手,人哋美版有at ...

港版有Dolby atmos