設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
返回列表 發新帖
樓主: niroLee

[CD機] 再遇馬仔

專業玩家

niroLee 發表於 2020-4-11 20:12
上樓舖價錢就唔知,你試咗一首歌唔買就黑面,又要睇面色,又或者彈到你想要果部一棟都冇,介紹你買另一部 ...

我上兩星期都上過去11樓,又係想試D-05U,又係SELL我D-06U,我話預算唔夠,光頭SALES即時白鴿眼。
我話既然已駁咗D-06U,咁不如試聽吓聲底啦,點知一句窒埋黎:「你都唔買架啦!」
我發誓以後都唔會再入去。

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
FaiWong@FB + 10 + 10

查看全部評分

黑鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

FongJack@G 發表於 2020-4-18 06:43
我上兩星期都上過去11樓,又係想試D-05U,又係SELL我D-06U,我話預算唔夠,光頭SALES即時白鴿眼。
我話既 ...

條友啲性格係咁,不嬲都串串貢,力士507U2就係同佢買,買過嘢係好招呼一點,年頭想出部SACD機一套西裝,其間來回試聽幾次都沒有買, 但從未開過D05U,說高不成低不就,建意我試木殼膽CD機,但出來好一般,都要二皮幾,都係極力遊說我買部D06U,最後果次去,就係攞啲衰聲CD去試囉,一次過試05同06,搞咗一輪,佢都發哂忟憎,最後差唔多不歡而散,應該都唔會再上去。

前年買Amp是佢地用哂AH 線材推SPENDOR係好力暖聲,回家就救命,清淡加點冰冷,同我聽開機種幾大出入,機出過Post 幾日就換咗AH GP1電源線,稍為好一點 , 最終太重口味换走咗,現線材係音樂味及暖聲為主,沒有完成一套西裝,唔一定叫做遺憾

鉑金玩家

恭喜有新玩具,但想請教吓,呢個budget下有無transpot + DAC的組合可以考慮?

黃金玩家

自定義頭銜

chrischan0630 發表於 2020-4-19 23:09
恭喜有新玩具,但想請教吓,呢個budget下有無transpot + DAC的組合可以考慮?

以前有MK 音響就真係試得舒服好多,呢家LUX 要搵11樓搞到有時都冇乜MOOD。呢排話d03 媲美d08 🐷

同價位轉盤加解碼,似乎唔多選擇。

鉑金玩家

kmr 發表於 2020-7-25 14:04
以前有MK 音響就真係試得舒服好多,呢家LUX 要搵11樓搞到有時都冇乜MOOD。呢排話d03 媲美d08 🐷

同價位 ...

經濟差個時,我會話D03媲美D08,經濟好個時,我就會話D08好過D03好多。

評分

參與人數 1威望 +20 金錢 +20 收起 理由
samsung + 20 + 20 認同到一個點呀

查看全部評分

鉑金玩家

niroLee 發表於 2020-4-18 08:00
條友啲性格係咁,不嬲都串串貢,力士507U2就係同佢買,買過嘢係好招呼一點,年頭想出部SACD機一套西裝, ...

niroLee兄可否pm我知在那處買和價錢,因我想買馬仔cd机  thank you