設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

[喇叭組合] 小弟剛入手咗馬蘭士的PM7000N, 請師兄們幫手推薦以下那一...

鉑金玩家

小弟剛入手咗馬蘭士的 PM7000N, 在小弟五十尺的劏房內喜歡聽一些人聲, 琴聲, 和慢歌例如一些Jazz, 由於地方淺窄,所以現在考慮以下二千蚊左右的小型書架喇叭,請師兄們幫手推薦那一對比較好些?
單選投票, 共有 19 人參與投票 查看投票參與人

投票已經結束

84.21% (16)
15.79% (3)
0.00% (0)
您所在的用戶組沒有投票權限

評分

參與人數 1威望 +20 金錢 +20 收起 理由
xerxeshowie + 20 + 20 俾個Like你啦

查看全部評分

白鑽玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽忠義勲章76-FC 綠翡翠勲章三星玩樂勲章76 榮譽鑽石勲章

1. DALI SPEKTOR 2.
都有朋友同事用緊呢個牌子的zensor1, Oberon1 and menuet.

1萬

白鑽玩家

我是, 超級無敵, 宇宙最強, 天下第一, S

76-FC 綠翡翠勲章三星玩樂勲章

可以更好,嘗試Dynaudio EMIT 10
https://www.google.com/search?q= ... q=dynaudio+emit+m10
https://twitter.com/xerxeshowie1
超級無敵宇宙最強天下第一Super寫手

鉑金玩家

xerxeshowie 發表於 2020-4-7 06:48
可以更好,嘗試Dynaudio EMIT 10
https://www.google.com/search?q=dynaudio+emit+m10%E8%A9%95% ...

師兄,Dynaudio EMIT 10 大約要幾多錢呀?

1萬

白鑽玩家

我是, 超級無敵, 宇宙最強, 天下第一, S

76-FC 綠翡翠勲章三星玩樂勲章

edmondusa 發表於 2020-4-7 08:20
師兄,Dynaudio EMIT 10 大約要幾多錢呀?

https://www.price.com.hk/product.php?p=256228
https://twitter.com/xerxeshowie1
超級無敵宇宙最強天下第一Super寫手

專業玩家

小弟都係用speaktor2 同樓配馬蘭士pm6006一年多 ,唔講得咩心得。 感覺amp同喇叭都好夾,高中低有表現。可能我要求唔高,2xxx可以收貨

鉑金玩家

thomas003 發表於 2020-4-7 13:53
小弟都係用speaktor2 同樓配馬蘭士pm6006一年多 ,唔講得咩心得。 感覺amp同喇叭都好夾,高中低有表現。可能 ...

師兄,因為小弟住緊劏房得五十尺大,地方比較細,吳知如果用 Dali Spektor 1 夾馬蘭士可以嗎?

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章

師兄,部馬蘭士有行貨?在那裡買?可以pm我嗎

專業玩家

edmondusa 發表於 2020-4-7 17:08
師兄,因為小弟住緊劏房得五十尺大,地方比較細,吳知如果用 Dali Spektor 1 夾馬蘭士可以嗎? ...

我屋企都唔大,聽歌嘅範圍同你差唔多,至於spektor1,2我覺得差唔多都夾到馬蘭士。睇吓其他c兄有冇多啲comments

星級玩家

edmondusa 發表於 2020-4-7 17:08
師兄,因為小弟住緊劏房得五十尺大,地方比較細,吳知如果用 Dali Spektor 1 夾馬蘭士可以嗎? ...

我用𡁵馬蘭士cr612配spektor1,加埋qed silver anniversary xt 喇叭線,鼓聲有空間感及有彈性,物有所值,希望幫到ching