設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: ericjoe

[4K/8K電視] 2020 新款4K TV到未?

銀級玩家

Ken134547 發表於 2020-4-21 20:25
我買咗 Samsung 75吋 Q90r QLED , 本來想買lg 77吋 c9或e9 oled 但真係唔捨得 太貴了 ...

👍90R,咁同70R無得比,差一條街😂我仲諗住想你分享一下心得
C9正呀,如果要玩咁大呎吋的OLED又唔想花咁多錢,應該都係得LG揀
有一日我睇完條片,我係有一刻衝動想買77C9

銀級玩家

vincent369 發表於 2020-4-21 20:40
所有OLED都夠黑,但係高低在黑色中既層次...
https://kknews.cc/zh-hk/digital/mg5jmr2.html
...

Vincent師兄應該係P記的忠實fans👍 好多時都見你推介,不過OLED 佢真係最靚

鑽石玩家

76-FC 黑鑽石勲章

HKSGIRORO 發表於 2020-4-21 20:45
👍90R,咁同70R無得比,差一條街😂我仲諗住想你分享一下心得
C9正呀,如果要玩咁大呎吋的OLED又唔想花咁 ...

師兄 捨得的話 放心去馬 lg C9 oled ,
77吋 真係冇得頂

白鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

HKSGIRORO 發表於 2020-4-21 20:49
Vincent師兄應該係P記的忠實fans👍 好多時都見你推介,不過OLED 佢真係最靚

Panasonic 太專注 (唔太推廣,亦可能預算所限),太守規矩(碟機冇JB),實體店難取得資訊(就算係Panashop).....只能從唔同國家得到部份資訊及自身使用經驗,綜合起來希望跟各位師兄交流分享...

專業玩家

76-FC 綠翡翠勲章

Ken134547 發表於 2020-4-21 20:33
呢部 gz2000h 只能六個字形容 好靚好靚好靚

同埋好貴好貴😅

銀級玩家

vincent369 發表於 2020-4-21 20:59
Panasonic 太專注 (唔太推廣,亦可能預算所限),太守規矩(碟機冇JB),實體店難取得資訊(就算係Panashop). ...

好同意👍
我都係巧合之下,喺另一個Vincent師兄 (HDTVTest) 度得知P記OLED的厲害😁

專業玩家

76-FC 綠翡翠勲章

coffee430coffee 發表於 2020-4-21 20:25
我都等緊Panasonic嘅HZ OLED測試報告,就決定到買GZ定HZ。。。但應該仲有排等。。。 ...

希望GZ呢個令月減價🤣

銀級玩家

Ken134547 發表於 2020-4-21 20:58
師兄 捨得的話 放心去馬 lg C9 oled ,
77吋 真係冇得頂

我邊捨得買😅
除非特首每人派十萬啦,即刻衝去買一部

專業玩家

76-FC 綠翡翠勲章

vincent369 發表於 2020-4-21 20:13
Panasonic 65GZ2000H
高畫質,高光度,接近無消印...
(可選中文)

真係好靚

黑鑽玩家

HuGoHuGo 發表於 2020-4-21 21:14
希望GZ呢個令月減價🤣

panasonic嘅OLED減價幅度好細,其他牌子嘅OLED就可以減好多