設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

[線材] 其實升級線有無折扣?

銀級玩家

76-FC 綠翡翠勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x
買線材的經驗比較少,想問下各位師兄,
其實買升級線有無折扣?
當然有些本身就有打折的,就一定有折啦!
但其他線材是否有折,因為我見很多店,
都是標正價的,而現在線材其實都幾貴,
所以想知道下有無折扣。

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

有吧,當然都睇你是否生面口,多少有時店舖之間都會想知對家賣乜價,或是代理有時都會放蛇。。。

事實有時就是買了都有人會對廠報串。。

評分

參與人數 1威望 +200 金錢 +200 收起 理由
小瑟 + 200 + 200 用家心得極具參考價值

查看全部評分

鑽石玩家

76-FC 綠翡翠勲章

個人在深水埗某店買耳機線一個仙都無得平(可能是個別品牌和我是生客)

銀級玩家

76-FC 綠翡翠勲章

t1174 發表於 2020-4-1 16:59
有吧,當然都睇你是否生面口,多少有時店舖之間都會想知對家賣乜價,或是代理有時都會放蛇。。。

事實有時 ...

嗯!唔知係咪這個行頭可能比較狹窄,所以比較安易控制些。
因為我見其他嘢,好多時專門店買,同其他地方買,
個價通常都有得平,有D仲要平得幾多下。
但就是耳機升級線,這些就比較少話平好多,
當然佢地自己清貨,或官方有折就另計。

銀級玩家

76-FC 綠翡翠勲章

ip_csl 發表於 2020-4-1 19:16
個人在深水埗某店買耳機線一個仙都無得平(可能是個別品牌和我是生客)

我都有去深水埗其中一間,CM耳機就有得平一些,
但線材無試過問。

不過我見格價網耳機線都都無乜得點平,
去過太子始創睇基本都原價或者平幾十,
樓上那些音響鋪都係咁。

鑽石玩家

76-FC 綠翡翠勲章

黑色幽默 發表於 2020-4-1 20:01
我都有去深水埗其中一間,CM耳機就有得平一些,
但線材無試過問。

去星際行下啦,另入門級耳機線只平數十元好正常.

黑鑽玩家

而家專賣高級耳機O既店唔多,再計埋友誠果D賣音箱搭單賣耳機O既,唔計百記兇宅,其實得十零間,大代理又得幾間,又識得唔派晒D貨去每一間,而家基本全部都標正價,暗價上去舖先話你知,的確有D店會睇人開價,而且通常做一店獨家,或者要訂製O既貨品都係冇咩得平,要平都要等做節或做展果陣

銀級玩家

76-FC 綠翡翠勲章

ip_csl 發表於 2020-4-1 20:38
去星際行下啦,另入門級耳機線只平數十元好正常.

有去星際望呀!
我睇那些都唔算好入門的了,
雖然家下線材經已去到幾萬到隨時有。
個人覺得無可能買條線仲貴過部Dap丫,
留意緊那些都係$5000起跳的了,
好像埃及妖后、潘朵拉那些我見不同店,
有平都只係標平幾十,不過線材我無試過開口問有無折。

鑽石玩家

76-FC 綠翡翠勲章

黑色幽默 發表於 2020-4-1 21:49
有去星際望呀!
我睇那些都唔算好入門的了,
雖然家下線材經已去到幾萬到隨時有。

其實師兄對那品牌和那型號的耳機線有興趣?

銀級玩家

76-FC 綠翡翠勲章

ip_csl 發表於 2020-4-1 21:54
其實師兄對那品牌和那型號的耳機線有興趣?

都係睇開D大路品牌為主,
Effect audio、ALO、Toxic Cables、Labkable
Plussound……都會留意下,
想入一條中至中高價位($5000-$8000)的退燒線,
注重聽感、同時都注重外貌都要好先得。