設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

[喇叭組合] 由大變細!ATC scm7

鉑金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

上個月試放下對JBL有位前輩接咗手
交收完之後呢位前輩講咗句聽開12吋好難聽返細
唯有出去新又聽下二手又聽下真係幾難揀
一時之間冇埋方向都唔知應該買大定細
老友玩緊ATC聽過真係幾好不過有啲難搞!
以前聽啲sales 講買最好就買頂級一係就買最平入門級
試過去旺角想聽下對7仔可能無乜肉食唔想招呼!
唯有用個MK look 上中環聽吓嗰位主持人自動波
022F2C3A-724C-4625-BA87-F619E73EDC77.jpeg 由細7開始聽比我聽跟住聽11再嚟19A同20pro
有問必答仲話鋼琴漆比普通木皮更靚聲!原廠都話冇分別佢話有!
F04BEAEF-3F26-4D16-B861-9F0EF3BF008F.jpeg 我梗係信自己耳仔啦!因為鋼琴漆無Demo 叫佢開對新嘅嚟試吓!
佢有啲猶豫可能驚我運吉我再叫多次先開對新嚟試一開聲咦真係有分別喎!
6897C98E-7592-49B7-A84F-3EF8119B0888.jpeg 高音滑好多仲好明顯吓真係冇呃我 55E0A8AF-71CF-4B85-BF8D-2E267EDF5B49.jpeg 5FA0A2C3-BD64-49E5-83D0-6A93267D91CF.jpeg 全新開聲巳經唔係難聽新高音係有一手
播鋼琴真係堅好聽

評分

參與人數 9威望 +180 金錢 +180 收起 理由
keke323 + 80 + 80 超正, 一定要加分
digiman + 20 + 20
168sum + 10 + 10
衰仔樂園 + 10 + 10
tubeamy + 10 + 10 正到爆
ray + 10 + 10 用家心得極具參考價值
unclewill + 10 + 10 正到爆
3g184 + 10 + 10 靚仔
pinkspider + 20 + 20

查看全部評分

星級玩家

very nice 。

鑽石玩家

76-FC 藍寶石勲章

師兄,對11得唔得,有無咩評價

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章金耳朵金耳朵學員76-FC 藍寶石勲章

我都用緊鋼琴7, 聲音係比普通版黎得清爽d, 恭喜師兄入到佢

鉑金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

ray 發表於 2020-3-28 12:53
師兄,對11得唔得,有無咩評價

11同7單元係一樣只係11個箱較大低音嗰膜大啲音場較闊但7仔人聲密度再高啲低個人覺得個低頻再狠勁但較少

鉑金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

kelvinhin 發表於 2020-3-28 15:40
我都用緊鋼琴7, 聲音係比普通版黎得清爽d, 恭喜師兄入到佢

師兄用咩機推?

禁止發言

簽名被屏蔽

鉑金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

eph200 發表於 2020-3-28 20:18
我都係 鋼琴紅7..  有品味..  

不過可考慮用 無源前級 做source 先接入去 後級 RCA in 或 3pin x ...

師兄用無源會唔會太淡聲?

禁止發言

簽名被屏蔽

鉑金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

eph200 發表於 2020-3-28 22:34
你未聽過, 用文字好難令未聽過既人明白..

你睇下國仁條 youtube 片...

喺Ben sir到聽過啦!萬里無雲堅係正!不過我未玩到嗰級數!