設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

[入耳式] 今日靚入,襯返套靚西裝!

星級玩家

76-FC 綠翡翠勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x
終於等到減價,開心入手!!

自從舊年開始跌咗入耳機同player呢個深坑,真係覺得好癲,估唔到自己咁捨得(唔敢比海關知),近排已經好少出街留响屋企home office 多,今日出去旺角買game就即刻出事,原本路經屁股痕走去又試聽過吓癮,店員哥哥仔話有特價而家平咗成7千幾蚊...... 仲要行貨可以碌埋卡分期,我估未來兩三年應該唔會再買耳機.....…

話時話,煲同未煲把聲爭好遠,特別分離度同細節位,而家努力煲機中,希望快啲有得聽。

如果買耳擴煲,會唔會快D煲好呢? 我見有人話要JH要加耳擴先掂,但又見人話2.5平衡夠力唔駛?其實有冇師兄知有冇必要加耳擴? 耳擴有冇咩好推介(夾a&k se100)?

黑鑽玩家

咁既時勢,加埋咁特別的插,減到不用二萬,有好多好多既選擇,點揀都未到佢(個人認為), 好難吹得起。

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
KMB車長金耳朵 + 10 + 10 係好聲根本就唔洗老吹..自然有人會識貨.

查看全部評分

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

AK 的機,除了KANN 基本都是冇力,(其實Kann 也不是甚麼大力)
問題在你聽感要那一方面,要AK 分析力,和視AK 力弱為柔美的話,那 AK 2.5已經夠晒,大力有人反面怕煲到鬆弛晒。
但如果要聽到 JH 出量的低頻之類,大火煲動用 Amp 當然是方法。

禁止發言

簽名被屏蔽

禁止發言

銀級玩家

choisan 發表於 2020-3-25 23:14
咁既時勢,加埋咁特別的插,減到不用二萬,有好多好多既選擇,點揀都未到佢(個人認為), 好難吹得起。
...

JH X AK 耳機都係吹多,好快落價,我試過又唔覺得點驚為天人,呢個價我情願買佢同門師兄弟64 audio。

另外同期隻AK X Beyerdynamic T9IE 仲抵玩。

鉑金玩家

恭喜  Ching 買到靚耳机。前SE100用家,部机用9038Pro分折力好,三频平均,有D淡。但真的不是太夠推力。要襯返AK 20K 耳机,相信Ching要upgrade SPKK 先得

黑鑽玩家

kenls123 發表於 2020-3-29 13:07
JH X AK 耳機都係吹多,好快落價,我試過又唔覺得點驚為天人,呢個價我情願買佢同門師兄弟64 audio。

另外 ...

can't agree more. i have seen so many forums with so many different type of creative of selling and bluffing. so ugly ploy