設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: McJuliano

[4K/8K電視] 43吋4K電視邊款好

專業玩家

samyiu 發表於 2020-3-20 11:37
師兄 ! 比我再選擇 , 一定選擇呢度76大王嘅皇者推介----SONY 啦 , 你睇呢度咁多推介文都係講SONY , 一定係S ...

師兄,SONY X8500G好似無乜人提及過,唔知同PANASONIC TH-43GX800H邊個會好DD?

銀級玩家

vincent369 發表於 2020-3-20 11:42
GX600抵玩....師兄請問GX600可以如GX800 加mini玩google assistant 問? 還有其他實用建議可以睇下...
htt ...

這些功能未試過,有時間試試

禁止發言

簽名被屏蔽

銀級玩家

McJuliano 發表於 2020-3-20 09:27
師兄講個間豐X係邊區呀? 我就去過九龍灣個間, 佢將Q60R同X8500G比較, 播同一個畫面, 唔知點解Q60R會SHARP ...

我喺油塘大本型睇
我班門弄斧一下🙊
其實Q60R或者講QLED電視,有一個共通點就係啲顏色sharp,第一睇睇你會覺得好靚,鮮色一定係比較搶眼,但如果你再仔細睇,你就會知Sony 8500G 先顯示到多啲細節。因為油塘間舖好細,我自己再去左旺角百老X睇,Q60R下面就係8500G,個sales停左一段有海水有天空有雲的畫面畀比我對比,Q60R舊雲、海水的波紋係一舊野,但8500G可以出到細節位。不過好多鏡頭其實兩部機的表現都差不多,或者你睇到的demo係比較顏色向,咁Q60R會有優勢🙂

專業玩家

HKSGIRORO 發表於 2020-3-20 18:44
我喺油塘大本型睇
我班門弄斧一下🙊
其實Q60R或者講QLED電視,有一個共通點就係啲顏色sharp,第一睇睇你 ...

多謝師兄既寶貴意見,又點會係班門弄斧呢 ,其實我都睇埋其他討論區既留言,多數師兄門都普通係PANASONIC同SONY呢兩部機選擇。
我諗我都係會從中二選一吧。

評分

參與人數 1金錢 +1 收起 理由
HKSGIRORO + 1 ?祝你買到心頭好

查看全部評分

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 綠翡翠勲章

P記啦

專業玩家

今日去左百記睇機,剛好有一部43吋PANASONIC GX800同SONY X8500G作比較,試睇白位時,P記明顯偏黃,唔夠白淨,但P記就有齊時下最流行既Dolby Vision同Dolby Dolby Atmos,S就無,我黎緊都會買埋條SOUNDBAR玩下,依家真係魚與熊掌,好難選擇。有無師兄可以再比比意見。

進階玩家

76-FC 綠翡翠勲章

McJuliano 發表於 2020-3-22 23:07
今日去左百記睇機,剛好有一部43吋PANASONIC GX800同SONY X8500G作比較,試睇白位時,P記明顯偏黃,唔夠白 ...

SONY X8500G 兩樣都齊, 可能去官網或熱線查詢
AEON 店有兩款, 可睇實物比較
P 記無送現金卷, 睇錢份上唔會買佢

白鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

JackDaniel2020 發表於 2020-3-27 20:14
SONY X8500G 兩樣都齊, 可能去官網或熱線查詢
AEON 店有兩款, 可睇實物比較
P 記無送現金卷, 睇錢份上唔 ...

X8500G 43/49 冇Pie update 冇Dolby Vision   
冇Dolby Atoms, 55寸起跳先有...

https://www.sony.com.hk/zh/electronics/support/articles/00231372

專業玩家

vincent369 發表於 2020-3-27 20:40
X8500G 43/49 冇Pie update 冇Dolby Vision   
冇Dolby Atoms, 55寸起跳先有...

咁想問問師兄,假如我買X8500電視,再配埋支SOUNDBAR HT-Z9F 都出唔到Dolby Atmos聲效?