設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索

[藍光播放機] 睇佢唔順眼,搞掂佢!

專業玩家

76 榮譽VIP勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

玩咗部N3兩三個星期,大致上都算滿意..
不過作為一個AV友,無可能接受佢條原裝電源線..
在忍無可忍之際,冒住電死及無保養o既危險,搞掂佢..

就係呢條線,仲要係兩腳插添,你地話點忍得佢吖

打開蓋一睇,又係用呢類碼仔

手術前準備工具,IEC插頭加Belden包銀電源線

打開o的皮露兩點

雖然無水線,不過都將佢夾住先

話咁快搞掂一邊插頭

另一邊個碼仔o係鴨記都配唔到,只配到排勾,唯有拆開個原裝碼用

又搞掂埋另一邊

用返原裝碼仔,一定裝得穩

跟手改裝埋個電線膠鎖緊電源線

OK!緊張時刻到o勒...,開機....

好彩無事,初步發覺畫面光咗,對比度高咗,同埋細緻咗,
不過大概得10%左右改善,煲煲佢希望再好o的啦...

評分

參與人數 14威望 +80 金錢 +10 收起 理由
xxxxERICxxxx + 5 勁呀....
stanley2468 + 3
pinkhung + 1
manson + 5 精品文章
kalok6 + 5 醫術高明!!!!勁
JKC710 + 6
鐵心心 + 10 + 10
wil-wil + 10
chhanthony + 2
ikkjr + 6 Good job
sunnyt + 5 Good Try!!!!!
rlwk2009 + 6
yazhou + 6
hkp1196 + 10 好勁丫!

查看全部評分

Projecter : Mitsubishi HC3000 DLP
AV amp : Yamaha RX-V3800 + Adcom GFA 7400
BDP : Pioneer BDP-05FD + PS3 + N3
SP : Klipsch R35 series   
Subwoofer : MK MX-250

鉑金玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

手術非常順利~~ 師兄果然醫術高明 ~

專業玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

{:5_76:} 果然係發燒友

進階玩家

唔只兩點, 喺露晒三點啦 ~ 只適合成年人觀看喎
畫面光咗,對比度高咗,同埋細緻咗?!
IEC插頭加Belden包銀電源線, 點都底原裝電源線o既~~ 正 !!

專業玩家

76 榮譽VIP勲章

唔只兩點, 喺露晒三點啦 ~ 只適合成年人觀看喎
ballgi 發表於 2010-2-25 11:45

露咗兩點咋嘛,最後果點仲包住唔俾睇...
Projecter : Mitsubishi HC3000 DLP
AV amp : Yamaha RX-V3800 + Adcom GFA 7400
BDP : Pioneer BDP-05FD + PS3 + N3

進階玩家

百事超人果然係AV發燒友... 咁都比你攪得掂...
想問下整條電源線... 對LCD TV有冇幫助呢?
因為我個三叔, 望落去都係暗暗地咁...一d都唔sharp...
想睇下先天不足之下... 後天有冇得補救

星級玩家

76 榮譽VIP勲章

令部機的生命活得更精彩

2萬

黑鑽玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章2012年度十大吹水之王勲章76-FC 藍寶石勲章

好手工.
tks for sharing.

專業玩家

76 榮譽VIP勲章

三叔LCD TV都有暗暗地o既情況??有無tune過部機呀?
我唔係好識tune電視,不過呢度有個幫人tune機o既服務,
你可以直接pm avmilk報名.
至於換電源線俾TV用,一定有幫助,
不過要留意個IEC插會唔會頂住部電視喎,
我仲未幫部電視換電源線啊,
所以無咩電源線牌子可以提供俾你,Sorry...

星級玩家

T&T

ching點解唔做的切底啲,換成IEC座,又可以換線玩