設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: malikysl

[音響配件] 2盒(HI-CAP DR), THANKS!

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

Flash 發表於 2020-3-30 08:35
師兄,有冇試過用一隻Hicap DR同兩隻分別係咪好明顯?
因為我都係用CD5XS+XS2,Budget有限,Hicap DR只加 ...

比CD 機用得啦.... 光亮哂。

加比AMP 用只係力水同低音實同乾淨。

PS 我 CD 同AMP 轉哂用POWERLINE.

現在 HI-CAP 用 POWERLINE, CD 同AMP 用HI-CAP 條POWERLINE LITE 了。
DNA 號碼
ONKYO5010, BDP 9700,1000 ULTAR, R300, Q300C, FA

黃金玩家

malikysl 發表於 2020-3-30 15:11

Thanks for your commemt

鑽石玩家

malikysl 發表於 2020-3-30 15:04
NAIM 都唔再生產 HIGH END 既CD,再上都有D 難道。
而且本人住堆填區, 有D CD 囉出黎都發死毛...... ...

本人好彩,最尾都執咗隻CDX2
Naim 202/200, CDX2, ProAc D20R, Power Line

1萬

黑鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

其實現在CDX2還有得賣嗎?

鑽石玩家

malikysl 發表於 2020-3-30 15:11

我就202 and Hicap用Power line,CDX2 and core 用Power line lite!
Naim 202/200, CDX2, ProAc D20R, Power Line

鑽石玩家

gikifk 發表於 2020-3-30 20:23
其實現在CDX2還有得賣嗎?

我係當年停產後,在當年年買的!

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

heven 發表於 2020-3-30 20:33
我係當年停產後,在當年年買的!

我果時即刻買5XS, 現在都唔知點升級了。
DNA 號碼
ONKYO5010, BDP 9700,1000 ULTAR, R300, Q300C, FA

鑽石玩家

malikysl 發表於 2020-4-2 14:08
我果時即刻買5XS, 現在都唔知點升級了。

本人上個月中pat pat痕買咗隻Uniti core配隻舊款PS Audio Digital Link III解碼,佢啲聲唔算太差,冇諗過有這樣效,起碼唔難聽,如果真的要聽好少少嘅,我都會用番部CDX2,聽咗半個月之後,SQ發覺越嚟越好,現在心思思想搵返隻nDAC,但係好難搵,外國網站有但係不是所有會直送香港,見過有一隻係克羅地亞嘅,Number四四字頭非常新淨,但係可惜唔直送香港,我又唔買Naim嘅串流播放器,如NDX2用佢入邊嗰份DAC

黑鑽玩家

heven 發表於 2020-4-7 02:26
本人上個月中pat pat痕買咗隻Uniti core配隻舊款PS Audio Digital Link III解碼,佢啲聲唔算太差,冇諗過 ...

吾好意思!有野想請教下師兄:
我現在用 naim atom + nap200 推proac D20R . 想問下如有換返前級202 代替atom 會唔會好好多?或者之後再加hi-cap 會否差好遠!
因為我都幾多用串流平台聽歌!如果換部202 、另外又要買多部network player. 花費會好金!😅
另外師兄既中置用邊款?是否也是proac 定還是影音分家?
唔好意思新手多問題!🙏

鑽石玩家

Lor 發表於 2020-4-7 11:44
吾好意思!有野想請教下師兄:
我現在用 naim atom + nap200 推proac D20R . 想問下如有換返前級202 代替 ...

師兄,本人都係新手一名 ,我入手次序係,之前用Roksan M2 合併加CD5si及D20R,之後完全轉會,入手200/202,一段時間後加Hi cap,在CDX2停產當年,上尾班車!上年十月再入多對1SC FE轉俾Naim system,而現在對D20R俾咗AV用,我無用PROAC中置,因對AV不大要求 ,師兄,以你現正的組合已經好好了,如果想作出改變,惟有轉前後級了!最終上威達試最為妥當,因為不用花費,耳聽為真