設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: Martinkfc

[藍光播放機] 谷Q氣online payment 買部220v ub9000

鉑金玩家

76-FC 黑鑽石勲章

hangshun 發表於 2020-2-23 17:43
等你開箱及詳盡報告

好快到好快到😅

鉑金玩家

76-FC 黑鑽石勲章

vincent369 發表於 2020-2-22 23:36
有問香港信興,係日本仔唔比佢地賣,不過Panasonic 守規矩冇JB....睇下Gixx加強版,討論反應熱烈,但有師兄 ...

請教吓呢架機值唔值得用靚同軸線聽auro 3d? 定照舊聲畫分家HDMI好?

鉑金玩家

76-FC 黑鑽石勲章

chhanthony 發表於 2020-2-23 11:22
論畫面UB9000 可以話最強,佢粒HCX做Chroma Subsampling做得好好。
不過唔知點解Amazon Prime個app做得嘛嘛 ...

師兄請教吓呢架機值唔值得用靚同軸線聽auro 3d? 定照舊聲畫分家HDMI好?

白鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

Martinkfc 發表於 2020-2-26 00:01
請教吓呢架機值唔值得用靚同軸線聽auro 3d? 定照舊聲畫分家HDMI好?

好抱歉,有小朋友後聲放棄了,還是請 Chhanthony 師兄比D意見....

鉑金玩家

76-FC 黑鑽石勲章

vincent369 發表於 2020-2-26 00:14
好抱歉,有小朋友後聲放棄了,還是請 Chhanthony 師兄比D意見....

Okokthx

1萬

白鑽玩家

76 榮譽貢獻勲章76星級影音勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

Martinkfc 發表於 2020-2-26 00:02
師兄請教吓呢架機值唔值得用靚同軸線聽auro 3d? 定照舊聲畫分家HDMI好?

Martinkfc兄

小弟無玩Auro 3D,不過以小弟所知如果你的AV Receiver 對應auro 3d應該用HDMI就可以
IMAX DTS:X都係就咁用HDMI就得,反而一啲舊DTS制式,有啲AV Receiver/Processor,要加同軸先可以上到IMAX DTS:X 。

而小弟都係就咁一條HDMI出畀AV Processor就再由AV Processor上投影就算,一來畫面分開出睇唔到AV Processor嘅OSD有啲唔方便,
同埋喺小弟嘅系套中感覺唔到好大分別,所以都係以方便行先

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
小小Pat + 10 + 10 用家心得極具參考價值

查看全部評分

Anthony Chan
AV Blog: avnewbie.com
Full Active 5.2.4 system
Sources: Panasonic DP-UB9000EBK, Shield TV Pro 2019, Apple TV 4K, AV Processor: Acurus Muse 16, Speakers: PSI Audio A21-M x 5, A17-M x 2, Ya

鉑金玩家

76-FC 黑鑽石勲章

chhanthony 發表於 2020-2-26 09:58
Martinkfc兄

小弟無玩Auro 3D,不過以小弟所知如果你的AV Receiver 對應auro 3d應該用HDMI就可以

收到👍DHL真有效率件貨去到機場都一目了然

評分

參與人數 1威望 +50 金錢 +50 收起 理由
chhanthony + 50 + 50

查看全部評分

1萬

白鑽玩家

76 榮譽貢獻勲章76星級影音勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

Martinkfc 發表於 2020-2-26 17:03
收到👍DHL真有效率件貨去到機場都一目了然

希望你早日收到。
我當日蠢咗喺ebay用paypal買,
佢個面價係平,但用paypal計返滙價貴過喺Amazon用港幣畀貴好多。

鉑金玩家

76-FC 黑鑽石勲章

chhanthony 發表於 2020-2-26 19:42
希望你早日收到。
我當日蠢咗喺ebay用paypal買,
佢個面價係平,但用paypal計返滙價貴過喺Amazon用港幣畀 ...

😂

鑽石玩家

三星玩樂勲章

Martinkfc 發表於 2020-2-26 00:02

玩auro3d用HDMI就得,声画分家係會靚d,不過上左投影係睇明唔到資料