設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

[請教] Sound Bar Q90R 7.1.4 + 4K Player (請各位指教, 小弟識既實在太小)

黃金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

如題想請教各c hing意見, 小弟用左多年既5.1家庭影院,已收檔,
來緊住買返條sound bar就算,最近睇到76既post, 大多數講緊
買sound bar既post, 都係Y記 5600, S記既ST5000, 同埋 Q90R,
見到好多c hing既意見同提意, 綜合左之後應該就係, 諗住買 Q90R (如有提意請指點, 謝),
但確定後就發覺, 原來買4K PLAYER, 既選擇更難=.=, 請問各位
有咩4K PLAYER可推介一下, 小弟睇到2部PLAYER, , 一部係P記既 LX500
令一部係S記既X800M2 (價錢上出入都幾大), 但如果買前者+Q90R 我會唔會變左觀音頭掃把腳呢?
因為我見用得LX500/800, 大多數都係又有M又有好多對喇叭既,
,我又見LX500係可以 JB去睇NAS上既 MKV,加外掛字幕, 因為小弟都有用開NAS所以好似好吸引咁
,所以 請各位指點一下俾下意見~謝謝

白鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

好多師兄關注 Giec BDP5500 增強版

鑽石玩家

76-FC 藍寶石勲章

買media player好過啦,
1:用soundbar出聲的話完全浪費左碟機既優勢

2:NAS同字幕支持上media player比碟機好幾條街(正因為冇碟可播,source全部靠network,所謂you only have one job)

黃金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

vincent369 發表於 2020-2-18 15:43
好多師兄關注 Giec BDP5500 增強版

本身就係用緊非牌既家庭影院了
對依個牌子有點失望,唔知而家會唔會好得多呢

黃金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

多毛肥 發表於 2020-2-18 15:43

c hing即係2部player都唔應該買?但小弟都有好多blu-ray係到, 同埋買落左有d有埋4k碟
所以就有而家依個想法, 因為土地問題搬左都係只可以諗sound bar

白鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

又要睇出身又只希望一次性投資又要NAS又要可外加字幕,只有oppo 兄弟家族 ...pioneer...cambridge..

黃金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

vincent369 發表於 2020-2-18 16:03
又要睇出身又只希望一次性投資又要NAS又要可外加字幕,只有oppo 兄弟家族 ...pioneer...cambridge.. ...

c hing唔好意思, 識既有限公司, 你意思係oppo 有一部4k碟機?

黃金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

多毛肥 發表於 2020-2-18 15:43

c hing既意思係叫我買依類既player嗎?
https://post76.hk/news/2019/11/zidoo-uhd2000-4k-review/

白鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

LkMan@FB 發表於 2020-2-18 16:09
c hing唔好意思, 識既有限公司, 你意思係oppo 有一部4k碟機?

Google 下先,又唔洗錢,但要花D時間, oppo已停產
https://www.playit.hk/%E8%AA%B0%E6%98%AF%E7%A2%9F%E6%A9%9F%E7%9A%87%EF%BC%9Fpioneer-udp-lx500-vs-oppo-udp-203/

黃金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

vincent369 發表於 2020-2-18 16:17
Google 下先,又唔洗錢,但要花D時間, oppo已停產
https://www.playit.hk/%E8%AA%B0%E6%98%AF%E7%A2%9F%E ...

Thanks c hing 又睇下先