設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: hkjkfung

[請教] 信得過的鋪頭

進階玩家

Ching,你用幾多money 去買先,不如重新揀過啦!camxxx,,,,aud....,全部己係made in china,你付出咁多錢,梗係 ...
SAMPAN 發表於 2010-2-27 09:24

我諗住amp+cdp一萬筆直
之後speaker就一萬筆直
連埋ca, 還聽過兩外有兩個品牌的amp+cdp, 還是覺得ca好...
我都知買原產地好, 但實在筆真好有限...

黑鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

我諗住amp+cdp一萬筆直
之後speaker就一萬筆直
連埋ca, 還聽過兩外有兩個品牌的amp+cdp, 還是覺得ca好...
...
hkjkfung 發表於 2010-2-28 02:45

hkjkfung兄.....有冇試過Cambrigde 650 combo + Focus Audio FS68se ?

應該同你個buget差唔多

銀級玩家

如果你聽jazz,pop,同d 小品野
amp :Creek OBH-22無源前級  + CREEK CLASSIC A53 POWER AMP 90W X2 ,大約$11000 度(可能平D),兩件都係MADE IN ENGLAND
SPEAKER : 書架 SPENDOR  S3/5SE 大約$7400度(可能平D)MADE IN ENGLAND
CD PLAYER:咪買平D,TANGENT CD PLAYER $1XXX(我聽過仲可過CAMXXXX) TANGENT 就DESIGH BY DEMARK
你咁樣玩好過買AMP,曰後又方便UPGRAD,話曬都係前後級,同原產地做,係EVO AMP 唔係,個無源前好正架,你試上上WESITE 睇下,咁樣都係$20000蚊度,因為你買 D AMP +CD P 既BUGET 唔上唔落,睇睇先啦,唔好急CHING,有咩訊息啦,咁既組合正好多!!!!!!!hahahaha

進階玩家

你地的意見太寶貴了! 令我呢個新手得益不少. 但近日太忙, 未有時間去搜查, 睇完後將感覺再報告俾大家知!
Jacky

進階玩家

你地的意見太寶貴了! 令我呢個新手得益不少. 但近日太忙, 未有時間去搜查, 睇完後將感覺再報告俾大家知!
Jacky

星級玩家

T&T

Ching 可以試下這只法國喇叭,下面係官網同香港代理的網址
http://www.jm-reynaud.com/jmr_us/bliss.html
http://www.micaudio.com.hk/html/JMR_MICAUDIO/JMR_index.html

進階玩家

amp :Creek OBH-22無源前級  + CREEK CLASSIC A53 POWER AMP 90W X2 ,大約$11 ...
SAMPAN 發表於 2010-2-28 10:28

師兄, 有taste喎, creek 真係好野黎的!

銀級玩家

咁樣係咪高好多呢?有得諗架,包保係英國聲底,唔明打比我,51803338...hahaha.........冇乜用意架,衹係想同個hifi fans.

進階玩家

hkjkfung兄.....有冇試過Cambrigde 650 combo + Focus Audio FS68se ?

應該同你個buget差唔多 ...
bbocram 發表於 2010-2-28 03:49

CHING, 我聽過focus的fs6, 同proac差不多, 要一萬呢! 但呢對speaker又好似不是我杯茶....

進階玩家

amp :Creek OBH-22無源前級  + CREEK CLASSIC A53 POWER AMP 90W X2 ,大約$11 ...
SAMPAN 發表於 2010-2-28 10:28

那我要找找地方試試看了, 請問你所講的在那兒可以找到而又信得過.
本人覺得service都幾緊要, 可以讓我慢慢試當然更好啦~
所以之前試機都在wai 達試的...