設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: PP-HK

[討論] 有點驚喜, 今日買左呢兩件野--攪笑的結局祖國同胞我服了

鉑金玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

Ching, 好奇問下, 有IEC接口既火牛, 一邊可以換條靚線插落牆, 另一邊都係用條幼線插落MTV3000, 唔知有冇理解錯呢? 如果係咁, 分別究竟有幾大? Ching 可否試完話俾我地知? ...
lyfedpmp 發表於 2010-2-23 11:22

我諗....就等於替器材換電源線既道理一樣, 機身裡面既電線冇換到, 只係換外面條電線已有明顯的分別。條線要等我買左iec乸插先完成到, 暫時未可以答到個分別, 只不過...我都只係換條belden落去, 屬工業線都未必會有好大分別, 呢條線只係我多左出黎順便用番啦。

鉑金玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

c hing ,荃豐中心basement ? 邊間?可唔可以明示?或者講大約位置,因為果度賣類似既野好鬼多,Thanks !
kennethc2k 發表於 2010-2-23 11:41

有時間既等我今晚影埋兩張單出黎, 不過今晚可能要焊線, 我怕又焊到把幾火。

銀級玩家

76-FC 藍寶石勲章

其實 MTV 如果想換靚火牛可以有乜選擇, 家中都有幾樣 Hifi 產品係用火牛...... 又唔可以好簡單咁换 pc

銀級玩家

76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

我個onkyo docking既聲真係好一般

鉑金玩家

我好肯定onkyo一定好聲過我買既大陸出品, 只係大陸野平, 如果已有ipod或iphone, 可以平平地多個選擇。我因為借左部cdp俾fd搞到自己冇歌聽, 用dvdp、ps3或者netbook都試過唔好聲, 橫掂最喜愛的歌都入哂ipod咪整個試下。人的心態是這樣的, 通常買左貴野番黎, 你想佢好聲但總有些不滿, 買左呢d從來冇期望既, 反而會喜出望外。

鉑金玩家

影了兩張單請自己睇, 面果張係個DOCKING連REMOTE, 舖頭將兩盒包係一齊唔會買錯。第二張係火牛間舖, 原價68講少少價65成交。

PS. 唉, 唔知做乜個添加附件條LINK無辦法打開, 已加相在第一頁度, DOCKING果間叫匯駿, 火牛果間叫盈豐。

另外, 已做好3.5去DIN頭的IC, 請參考:
http://www.post76.com/discuss/viewthread.php?tid=31454&extra=

鉑金玩家

火牛果間係落自動電梯背面方向行, 比亦軒仲要入一個街口到。

鉑金玩家

攪左兩晚, 今日卒之可以大大聲試機嗱。總結加左個大陸docking的結果, 音色是可以的, 但低音削弱得幾犀利, 動態感到不足。可是, 有一點是比較奇怪的, 就是越聽越覺得不自然, 好像怪怪似的。再聽清楚, 點解好似左右聲道調轉左咁既, 但無理由架, 尋晚DIY完條線試過係正常喎, 唔通條線焊錯左。諗深一層, 我照足哂之前參考的資料, 應該無焊錯。最後, 將IPOD從docking除落黎直插條IC, 正常喎, 原來係個docking調轉了左右聲道。頂....國內同胞, 你地唔係咁攪笑嘛!

另外, 之前講低音及動態不足的問題, 係直插條IC後改善了好多, 原來D聲係比佢cut左, 各位CHING今次介紹錯了, 呢件野都係要放入雪柜。

鉑金玩家

好呀, 我唔識整, 等你出report。

黃金玩家

76 榮譽慈善家勲章

今日睇完d牛,同我隻MTV5000 牛差唔多,結果冇買,而家想diy 環牛.....
kleehkg 發表於 2010-2-25 02:23

希望 CHing 快d出 report!