設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: wil-wil

[AV擴音機] 【會後討論】5.1.7擺位盡玩最強四大制式 Denon AVC-X8500H體驗會

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

小瑟 發表於 2020-1-5 18:32
威廉sir話頭, 7睇戲. 3聽歌就係天記啦, 5/5就馬仔啦~~威廉sir話既!!!

兩隻都係 SOUND UNITED 既.......
LG CX55
Denon AVC-X8500HA + MultEQ-X
Wharfedale EVO 4.4 + 4.CS + D330
FB: RGB山洞原人的玩物

鑽石玩家

hangshun 發表於 2020-1-5 19:06
我都認為可否搞多1-2場此活動(我都想聽吓Denon AVC-X8500H係點,現用緊AVR-7200WA),而且係星期六或日就最 ...

我又加把口.... 如果可以用返 D 平民喇叭就更好啦...
LG CX55
Wharfedale EVO 4.4 + 4.CS + D330

1萬

副版管

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章十週年榮譽帖神勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

NickVong@FB 發表於 2020-1-3 21:50
Wil總仲快手過imax個火箭升空

想你進一步毒素上升,快上 8500

1萬

副版管

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章十週年榮譽帖神勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

Ray@_@ 發表於 2020-1-3 22:09
又抽唔中, 心傷
Davidfwh 發表於 2020-1-3 22:10
Me too, 唯有睇賽後檢討啦!
solidsnaker 發表於 2020-1-4 01:52
因錯過了、末能參予!十分可惜!希望再encore! 一個準8500用家的小小新年願望!
kenneth3903 發表於 2020-1-4 07:56
今次抽唔到,我都希望可以再encore! 好想學習4大制式的玩法。
hangshun 發表於 2020-1-5 19:06
我都認為可否搞多1-2場此活動(我都想聽吓Denon AVC-X8500H係點,現用緊AVR-7200WA),而且係星期六或日就最好 ...

黎緊仍有大把機會 ... 我知嘅仲有幾個天龍活動,其中包括專比 AVC-X6500H 與 AVC-X8500H 嘅 AVC 同學會,下次見!!

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
Davidfwh + 10 + 10 非常期待

查看全部評分

1萬

副版管

issachar 發表於 2020-1-4 00:16
原本我呢次報名諗住淨係親身目睹一下威廉 Sir 既風采嫁咋  因為睇返之前幾次天龍既活動都好後悔冇 ...
但由於一般用家既 comment 都係睇戲天龍, 要聽埋歌就一定係 Marantz... 所以我仲係 1516....

黎睇得威廉 Sir 風彩就預左一睹就情難自控嗱!! 至於天龍聽歌問題 ... 自佢地 D 與 M 整合後,兩個品牌不旦無各自失去自己性格,反而互補長短 ... D 記聽歌似樣,M 記炸機無腳軟,加上有埋 Auro-3D 再加磁後,係另一返體匯黎,你唯一考慮只係自己睇戲與聽歌/音樂類嘅比例!! 當然你純聽歌有要求就唔好唸,影音分家嗱!!

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
Davidfwh + 10 + 10 絕對認同

查看全部評分

1萬

副版管

孤身走我路 發表於 2020-1-4 09:39
聽完天龍呢部旗艦級X8500H, 試問,有誰不心動............(要食樹皮日子來臨)

你終於肯出手由經曲 A1 轉黎新世代機種嗱 ... 贏到隻 Auro-3D 碟咁先無浪費!!

1萬

副版管

pac 發表於 2020-1-4 10:12
好耐無出席活動了,一心去見識一下7隻天花喇叭的玩法及表現如何?
8500當然正啦夠氣夠力就緊架啦
...

所以一部好車都要有最好嘅配置,仲要有經驗嘅車手先能發揮到極致,呢樣野 PAC 大哥絕對有能力 ~~ 會考慮轉會鑽研下嗎!?

1萬

副版管

issachar 發表於 2020-1-4 22:22
我同大王講我 R 下痕先... 唔知部 3080 放返出去咩價位...
其實更大鑊既係我第一次聽 B&W 既喇叭... 隻中 ...

B&W 唔係浪得虛榮,同 BMW 一樣 ... 一生點都好想擁有過! 過年前一次過升 lev!!

1萬

副版管

joe6187 發表於 2020-1-5 16:25
多謝Will總, 大王, 威廉 Sir, B&W  招待, 論價位, 功能再加upgrade 8k 優惠, 的確極為吸引, 所以好聽話乖乖 ...

呢個乜場黎!? 好似玩得好齊咁款喎 ...

鑽石玩家

wil-wil 發表於 2020-1-6 10:56
黎睇得威廉 Sir 風彩就預左一睹就情難自控嗱!! 至於天龍聽歌問題 ... 自佢地 D 與 M 整合後,兩個品牌 ...

影音分家.... 影音分身家呀..... 我知我最終都係會走上呢條不歸路... 不過終於未想攪多壇野住...
不過 8500 我諗我走唔甩嫁喇

LG CX55