設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
返回列表 發新帖
樓主: sweet128

[投影機/幕] 新手問喇叭線及團購電源線

黃金玩家

76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

有無師兄可以UPLOAD iec & 8字頭的PHOTO上黎俾大家睇下. 唔知乜頭, 唔識分. Thank you!

進階玩家

Sunfire 適合夾番d有銀成份嘅信號線,可以收緊番個線條!
bigpun1975 發表於 2010-2-22 23:39

ching 應該點睇1條線的成份??
係未來網睇到Silver Plated 99.999% Oxygen Free Copper (OFC) conductors with foamed polyethylene dielectric\

咁條qed signature適唔適合?或者ching有冇其他同價位的subwoofer線可以介紹下??
thx

專業玩家

76 榮譽VIP勲章

有無師兄可以UPLOAD iec & 8字頭的PHOTO上黎俾大家睇下. 唔知乜頭, 唔識分. Thank you!
avgirl 發表於 2010-2-22 23:58

http://www.post76.com/discuss/vi ... &extra=page%3D1

進階玩家

http://www.post76.com/discuss/vi ... &extra=page%3D1
cmsjkung 發表於 2010-2-23 00:45

ching想問下8字插係唔係冇iec咁好??

星級玩家

iec有earth
8字插冇earth

星級玩家

唔該晒ching解答
想問下電源線係唔係有分iec同8字頭??
我部bdp條電源線個頭同amp果d唔同,lx52個頭係唔係8字頭?lx72,500a tuner同hrs12都係iec頭??
同埋有冇用500a的ching可以講聲係用咩頭??上左牆睇得好 ...
sweet128 發表於 2010-2-22 23:52

Not sure BDP LX52 is using 8字頭 but my 51fd is IEC bor........

If change the PC for 500a should the one for media box need also be changed or only change the one for the monitor is ok ?
500a x 2 + BDP x1 + Amp x 1 should be too 金.........

進階玩家

Not sure BDP LX52 is using 8字頭 but my 51fd is IEC bor........

If change the PC for 500a should the one for media box need also be changed or only change the one for the monitor is ok ?
500a x 2 + ...
danny73 發表於 2010-2-23 17:01

我見好多ching都係換tuner條線多,但我諗2條換晒應該會好d
仲要加多條俾十仔,5條