設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: 小瑟

[討論] Polk Audio Signature 喇叭體現四大環繞制式新玩法(會後討論)

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

對天花SATELLITES  細細隻, 效果都唔錯,唔知有冇白色,更易入屋

銀級玩家

S35同S30 有咩分別?我用緊S35, 因為S30太高了!

黑鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

giskim 發表於 2019-12-19 15:08
S35同S30 有咩分別?我用緊S35, 因為S30太高了!

你好,早前係天龍聽過s35昨晚音响配送用上s30我個人覺得s30電影院感強得多多多!

黑鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

大王好大家好,穿梭樣嗰段我一直都想聽下,Polk播機艙內劇烈震動發出零碎聲真係帶動到人投入,太空人真係勇敢。

黃金玩家

giskim 發表於 2019-12-19 15:08

S35 唔係應該先係更高階版?

星級玩家

76-FC 黑鑽石勲章

小瑟 發表於 2019-12-19 06:18
會呀, 希望下星期出到啦, 其實大家想睇 FULL VERSION定剪走D無謂野, 緊湊D好???? ...

Full version 好啲

星級玩家

76-FC 黑鑽石勲章

SingWong@FB 發表於 2019-12-19 17:07
S35 唔係應該先係更高階版?

店長講因為30個單元寸數大啲,所以好聲啲

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

昨晚有幸, 終試到AURO 3D去聽歌同睇戲
我自己愛空間感(可能地方細), J W3果到我好受. 我覺得好正
仲有另一段聲音示範, 聲音做出來架車既存在感好強好真實
希望其他品牌都有幾會加埋呢個AURO 2D同3D
而喇叭方面, 希望再接再厲攪多幾個品牌體驗會

評分

參與人數 2威望 +510 金錢 +510 收起 理由
小瑟 + 500 + 500 正到爆
philippe + 10 + 10 絕對認同

查看全部評分

黑鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

NickVong@FB 發表於 2019-12-19 21:59
店長講因為30個單元寸數大啲,所以好聲啲

認同呀,中置有大買大。

白鑽玩家

76-FC 黑鑽石勲章

其實呢個組合玩齊四大格式,而且有辦有眼,再加埋呢個價位,真係收貨有餘,講真四大格式各善勝埸,atmos 最多硬件支援,碟嘅數量肯定佔優,物件移動聲軌喺試雀仔飛嗰段發揮極大優勢。DTS X 講真唔會差過 Atmos,但係又唔會話好深印象,音埸深度會大一些,整體包圍較好,但有些時候又冇 atmos 嗰種物件移動咁突出,鹹魚青菜,各有所長啦。
Auro 3D 真係唔係講笑,嗰空間感真係堅正,就算兩聲道 upmix 上去都明顯改善,聲音即時冇咁惡咁進取,相反聆聽感舒服咗,較享受到音樂中的感情,但係要動態又一D都唔失禮,天下第一鼓嗰啲彈跳狠勁乾淨利落,絶冇拖泥帶水,印象深刻,可惜軟件碟支援較少。
最後 IMAX Enhances 真係好正,音壓係定最大,睇動態嘢一定最過癮,唔信嘅話穿梭機升空肯定嚇到你目定口呆,不過佢對啦叭的要求又係最高,而且都係嗰句,支援真係少,無疑會令人有所顧慮。
4500 的確非常抵玩,不過如過銀根較鬆動的話,6500 或以上喺控制力和兩頻伸延的鬆容度會有更佳的表現,利申:我是6500 的用家。叧外 Polk audio speaker 呢個價錢咁嘅睇戲表現冇得投訴啦,易推夠力,喺聽歌較粗聲,不過用 呢個價位嘅AV amp 推呢對前置,同你講好有音樂感音效感你都唔信啦,不過合格有餘嘅。
最後一提 威簾 sir 講解一流,清楚易明,資訊豐富,大王適當加入意見和增加氣氛,盡責的團隊,友善的招待,令大家過了一個十分開心的試聽會。最後小弟木耳一對,以上所感只是個人小小意見,如有任何表達問題,請多多包涵⋯⋯

評分

參與人數 3威望 +920 金錢 +920 收起 理由
小瑟 + 900 + 900 超正, 一定要加分!
mtvbb + 10 + 10 用家心得極具參考價值
Davidfwh + 10 + 10 報告非常詳盡

查看全部評分

HDBB