設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: lovemoneylaw

[藍光播放機] giec bdp-g5500 增強版!

銀級玩家

NelsonHui@G 發表於 2020-8-24 15:11
請教各位師兄,小弟剛入手增强版,已經download 左字幕落隻usb手指到,外掛字幕顯示有,但出唔到中文字,請 ...

https://www.hao4k.cn/thread-42362-1-2.html

看看這post可唔可以幫到你

星級玩家

76-FC 綠翡翠勲章

aoc903 發表於 2020-8-25 01:50
https://www.hao4k.cn/thread-42362-1-2.html

看看這post可唔可以幫到你

已經OK,THX

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章

想請問有冇師兄用佢播NAS 入面啲file,我用緊ds218play, 有好多BD-iso file, 都諗緊入唔入呢部

星級玩家

76-FC 綠翡翠勲章

tlee1 發表於 2020-8-31 14:22
想請問有冇師兄用佢播NAS 入面啲file,我用緊ds218play, 有好多BD-iso file, 都諗緊入唔入呢部 ...

我用緊DS1618+,
買咗G5500增強版,
用SMB, NFS都連唔入部G5500,
前日買咗新出果部Zidoo Z9X,
一野就連咗入去,仲有海報牆玩,
依家部G5500就擺嚮度俾阿爸用(佢淨係識用碟睇....)

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章

kennywan 發表於 2020-8-31 19:28
我用緊DS1618+,
買咗G5500增強版,

謝師兄,咁部Z9X自家player 好用嗎?play NAS 4K file 可以嗎?因為我唔鍾意用KODI, 所以自家player 對我好重要,請分享一下

高級玩家

kennywan 發表於 2020-8-31 19:28
我用緊DS1618+,
買咗G5500增強版,

我整理了幾個增強版BUG。 用3.6版本的外掛字幕不穩定,可試下加載預設值,或者直接升級到3.81版本。
3.6版本使用NFS需要連接手指USB,機器設置裏面開啟nfs,先可以訪問NFS,升級3.8以上版本 唔需要用手指USB。
顯示NFS打開沒有出現內容的情況,把NAS文件的nfs取消,重新配置設置壹次,重啟後可解決。

高級玩家

hihitro 發表於 2020-8-23 11:28
請PM Price and 地址. Thanks

https://item.taobao.com/item.htm ... ;abbucket=15#detail      商家話1900增強版可以發香港

專業玩家

76-FC 綠翡翠勲章

学会分享 發表於 2020-9-4 12:46
https://item.taobao.com/item.htm ... ;abbucket=15#detail      商家話1900增強版可以發香港 ...

我有一部港行5500增強版,因為等UB9000到,買嚟玩咗幾日,有單有保養新嘅一樣,$1800有冇師兄有興趣?請pm。
可能放錯區,請多多包涵😅

鉑金玩家

76 榮譽慈善家勲章76-FC 藍寶石勲章

外掛ass 字幕檔!4K美版DV格式!

鉑金玩家

76 榮譽慈善家勲章76-FC 藍寶石勲章