設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: manbbb

[4K/8K電視] SONY保養問題

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

小瑟 發表於 2019-12-2 20:35
我今日試左揾多個係幫手,睇下可以點攪呢。

不如叫 SONY 搵 POST76 做埋客戶服務丫!我覺得問大王好過問 SONY 呢... 我三年前用部入門 43” 都有不愉快經歷,不過我當時諗可能入門機就算啦😂 之後轉會三叔! 係 A8F 比你毒左又轉返 SONY 😜

黃金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

小弟用咗Sony TV 起碼超二十年,由CRT 到 OLED , 暫時都十分愉快,只是之前用過LG OLED (當時A1都未出),超快就畫面便有問題。😖

鑽石玩家

Davidfwh 發表於 2019-12-2 20:56
小弟用咗Sony TV 起碼超二十年,由CRT 到 OLED , 暫時都十分愉快,只是之前用過LG OLED (當時A1都未出),超 ...

我一向都係用電腦, 又唔睇電視, 所以用 mon 比較多... 由 43" LCD mon 轉去 SONY 好似係 X80G... 都係貪得意試下 ANDROID TV... 點知一用就瀨野... 上網睇好多人同 MODEL 都有問題... 呢次轉 A8F 我都希望佢生生性性用多一年我先升級...

LG CX55
Denon AVC-X8500HA + MultEQ-X
Wharfedale EVO 4.4 + 4.CS + D330
FB: RGB山洞原人的玩物

專業玩家

vincent369 發表於 2019-12-2 12:21
師兄,描述中講Panasonic 代理信興既售後服務未如理想...而家樓主受到困擾係Sony A1 OLED 在保養期內出現 ...

師兄,一個P字你就咁快對號入坐,我都只係找個比喻,唔好介意

樓主既問題我都有,我好早已經同樓主提議一起念方法爭取權益

專業玩家

小瑟 發表於 2019-12-2 20:35
我今日試左揾多個係幫手,睇下可以點攪呢。

感謝小瑟兄幫忙

黃金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

issachar 發表於 2019-12-2 21:03
我一向都係用電腦, 又唔睇電視, 所以用 mon 比較多... 由 43" LCD mon 轉去 SONY 好似係 X80G... 都係貪 ...

No worry, Sony TV (旗艦型號) 到依一刻為止一向耐用。😆

評分

參與人數 1威望 +20 金錢 +20 收起 理由
hohodog900 + 20 + 20 絕對認同

查看全部評分

鑽石玩家

Davidfwh 發表於 2019-12-2 23:13
No worry, Sony TV (旗艦型號) 到依一刻為只一向耐用。😆

電子野要壞其實真係唔關旗唔旗艦事.... QA 冇可能同你講 100% 唔會壞... 如果唔會壞仲駛乜有保養呢樣野呢...
LG CX55
Wharfedale EVO 4.4 + 4.CS + D330

黃金玩家

manbbb 發表於 2019-12-2 15:29
師兄講得好有道理,冇理由將責任推到顧客身上。

最慘係佢地好似以為我呃佢塊Panel咁
大佬唔係真係有問題你估我好想請一日假坐定定等師傅上黎check機,然後又要多兩日坐定定等佢收機同送返部機黎
期間仲要起碼一個星期個廳冇電視用

黃金玩家

issachar 發表於 2019-12-3 01:34
電子野要壞其實真係唔關旗唔旗艦事.... QA 冇可能同你講 100% 唔會壞... 如果唔會壞仲駛乜有保養呢樣野呢 ...

屋企電視大大話話用左SONY二十幾年冇轉過牌子
A1之前從來冇一部機需要返廠,係得部A1個Panel一年內分別因唔同問題要兩度返廠換Panel
我都唔知話L豬代工Panel廢好定係罪大QC差好喇
而家仲要連一向引而為傲既售後服務都守唔住,講真真係幾失望下
幾皮野買部電視出問題換黎既一句係閣下問題,講唔講得通呀?

唔係睇在售後好我平$10000買同級L豬唔好?

鑽石玩家

lkw2005 發表於 2019-12-3 01:43
屋企電視大大話話用左SONY二十幾年冇轉過牌子
A1之前從來冇一部機需要返廠,係得部A1個Panel一年內分別因 ...

師兄, 我同意大家買 SONY 都係買個牌子, 口脾同售後服務...
LG CX55