設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: lkljason

[PS3] 初買PS3

1萬

鉑金玩家

76 榮譽版主勲章76 榮譽貢獻勲章76星級影音勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

2部買晒  唔洗煩

1萬

白鑽玩家

北斗之拳-健次郎

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

2部買晒  唔洗煩
鐵心心 發表於 2010-2-20 15:26

講到2部...
我有2部 psp
我有2部 ps3
我有2部任天堂 will 和 ngc(nintendo game cube)
我有2部 xbox 和 xbox360
Gina Carano Profile / DOB--4/16/1982 / HEIGHT--5'8 / WEIGHT--140

科林版主

泰垣

76 榮譽版主勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

講到2部...
我有2部 psp
我有2部 ps3
我有2部任天堂 will 和 ngc(nintendo game cube)
我有2部 xbox 和 xbox360
DVD迷 發表於 2010-2-20 10:48 PM

wow
迷兄我幫你接收緊d啦,你玩唔晒架

銀級玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

wow
kennykky 發表於 2010-2-20 23:31

佢邊玩得晒丫~~^^

2萬

三潮玩家

J J

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章十週年永遠榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

要改改個subject至貼題勒,初買PS3!

同之前所講一樣,始終都係為左呢隻game黎出機,ps2係咁,ps3都係走唔甩!
http://www.post76.com/discuss/viewthread.php?tid=2373&page=1

銀級玩家

76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

uncharted 2 呢隻正!
連我老細唔鍾意打機,睇住我打仲緊張過我!
Sony X90J  
Denon 4700
Giec 5500 / PS 5
Front sp : Jensen
Sur sp : JBL Pro III
Center sp : JBL HLS
Tf & Tm sp : JBL Control X
Sub: MK Sound SB1250
Belden 8471
Viablue X-25
Oyaide PA-02

2萬

三潮玩家

J J

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章十週年永遠榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

呢隻睇睇有無二手先至得!

1萬

白鑽玩家

北斗之拳-健次郎

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

wow
kennykky 發表於 2010-2-20 23:31

當然玩不完啦,好似工作一樣,永遠都係做不完的...
Gina Carano Profile / DOB--4/16/1982 / HEIGHT--5'8 / WEIGHT--140

1萬

三潮玩家

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

初買360為左打Forza 3
請問仲有咩GAME好介紹?打喪C既Game又好有邊隻好玩呢?
而個囡想玩DDR同沙排2,請問連GAME連氈大約咩價位?
lkljason 發表於 2010-2-20 01:01

Call of duty . it is good game!!!

1萬

白鑽玩家

北斗之拳-健次郎

要改改個subject至貼題勒,初買PS3!

同之前所講一樣,始終都係為左呢隻game黎出機,ps2係咁,ps3都係走唔甩!
http://www.post76.com/discuss/viewthread.php?tid=2373&page=1 ...
lkljason 發表於 2010-2-21 01:27

其實買邊部機都好,最重要係睇你自己,大家只係給你意見,不是逼你去買,答案係你自己最"想"玩那一類遊戲就可以決定買那一部主機了...

不如我講講我自己買機的心得比你知道下吧!

為何會買呢一部任天堂(NGC)呢
其實好簡單姐,正是為了[生化危機系列]買的,因為當初知道"三上真司"話,會為NGC出第一代生化危機重做版,也會出全新[生化危機"零"]播,呢倆款不會在其他主機推出,只限NGC推出的,加上小弟也是生化迷...所以就買了這部主機啦!

其實will係小妹和她男朋友買的,當初他們買這部主機是為了做運動,可惜...玩咗一兩禮拜就放在客廳封閉了...

到ps3了,我買PS3係為咗睇BD(影碟)先入,所以當初買40GB就算了,因為只係睇戲,所以冇入到80GB,PS3遊戲都有買,係一DD咁買囉.
係來覺得40GB打機不方便,當初也想買120GB嫁,誰知道...FF13出限量版,仲係250GB播,價錢係貴咗D,當然250GB好過120GB啦,我買250GB主機改為打機專用的,40GB那部當影碟機睇戲專用的,這是我買P3的原因了.

買PSP都係同當初買PS3一樣(先買PSP,後買PS3),都係為了睇戲先買的,因為小弟同樣是戲迷(見咩就咩迷啦? ),加上可以在任何地方睇戲十分方便,買日版UMD影碟買到破財.... 現在一供收咗五十八隻UMD影碟,UMD遊戲只得十零隻...
一部用來打機,另一部用來睇戲,不過後來小妹也鍾意玩PSP...所以就給了一部小妹玩了.

最後到XBOX了...
現時玩XBOX360多,係因為舊那部XBOX主機一直放在小妹間房到,其實我當初話放出二手店的,係小妹話要放,不如當放給她...哈哈!
我買呢部X360主機,都係為咗DOA系列(包括沙灘排球)先買的,因為DOA4(生與死格鬥4)係出在X360到,我都話我見咩就係咩迷囉....哈哈! ,所以齊買X360,如果唔係為咗DOA系列的話,我相信我現在都不會有一部X360主機了.

當你睇完就知道小弟,現在大多數都係玩PS3多D,因為我現在入貨都係以PS3為主先,好玩就會入多隻X360版本,換句話講,先用PS3做試玩版(當體驗版一樣),因為我真鍾意PS3多過X360主機,因為PS3方便過X360哦~(個人覺得,也是個人意見!).

希望你在買機前想想自己鍾意玩那一類遊戲多D,你都唔想亂花錢買一部唔多去玩,會有少少後悔吧!
我自己就冇咩所謂,因為我把遊戲當女朋友一樣了.............