設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: 影音小編輯

[討論] 【76送您】HYPERX Cloud Orbit S Audeze 頭部追蹤+平板單元耳機

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章

1 - 100mm 平面磁性單元
2 - Waves Nx 3D 聲音技術
3 - assetto corsa

銀級玩家

76-FC 綠翡翠勲章

1.100mm
2.Waves Nx® 3D 沉浸式音效
3.Death Stranding

進階玩家

1.100mm 平面磁性單元
2.Waves Nx 3D 聲音技術
3. 我自己一直係Hypex Cloud Flight 既用家, 一直用得好開心, 但係最近上網有留意HyperX Cloud Orbit S耳機。覺得好impress同埋令我心郁[img]郁呀。, 首先個AUDEZE 既程式可以設定唔同遊戲既專屬config。 另外, Orbit S 好岩長時間作戰, 個headset cover 耳仔既範圍夠大, 相信長時間都唔會有”夾耳”既情況出現。加上成日headset 都好flexible, 就算你個頭大小小, 個headset 拉大左都唔會有問題。同埋Orbit S 既耳仔位個綿可以換既,就算用耐左, 爛左, 績左好多塵, 換一換, 新既一樣。 係上型方面, 黑色沉實, 仲有個紅色呼吸燈, 十分有型入格。

再講, 有玩CS:GO 既朋友都知CS:GO 只係得5.1 既setting, 而唔支援7.1 聲效, 普遍市面上既gaming headset 已經全面化轉哂7.1 聲道, 其實好多CS:GO 既玩家得物無所用, 反而Orbit S 可以轉setting 做5.1 或姐雙聲道, 岩哂一小部分CS:GO或者其他比較舊既遊戲玩家, 真係好貼心。玩開FPS game 朋友都知, 同隊友溝通報位係十分重要, 但係如果你支咪唔好, 其實會”爆咪”, 阻住隊友聽聲, 而今次既Orbit S 咪就唔錯。而家既CS版本 CS: GO係腳步聲方面無咁特出,令到玩家難以分辦敵人既方位, 咁樣既遊戲設定更加需要一個好既headset去補救。 而HyperX Cloud Orbit S最新既呢個headset就可以彌補呢個不足。今次 headset 有一個叫Waves NX 沉浸式3D音效。Waves NX係一款非常強勁的功能,舉個最簡單的例子,就是在CS:GO入面,佢會加強腳步聲音,並且通過耳機自身的環繞立體聲方式進行精准輸出,令玩家更輕松的判斷出敵人的位置。當然,這個功能可以在遊戲中隨時開同關,因為係耳機上面禁個制就得!!

科林玩家

3. 講到一個好既headset就好似HyperX Cloud Orbit S要黎玩遊戲既話。 對我黎講, 識用既話, 一定係拎黎玩恐怖遊戲, 例如fallout, last of us等等。 唔知大家有無試過玩玩下恐怖遊戲既時候因為淆底而熄左個聲音? 咁個遊戲瞬間會變成左搞笑遊戲。 而你拎一個差既gaming headset黎玩遊戲一樣道理, 令到你驚既原因由要係由畫面同聲音組成, 如果想玩得過癮。 最緊係要HyperX Cloud Orbit S, 聽清楚所有尖叫聲啦! 而HyperX Cloud Orbit S既THX Spatial Audio 技術同埋Waves NX 沉浸式3D音效, 可以追蹤頭部技術, 就算玩到好驚, 擰歪面既話, 隻鬼都會係番你後面追住你唔放呀。嚇到大家癩屎呀! 耳機上面有個3D 禁, 即禁即用!!

另外, 最近迷上了Steam入面既Dead by Daylight(黎明殺機)呀, 係一個鬼捉人既恐怖遊戲 如果有HyperX Cloud Orbit S, 令我有沉浸式扮演屠夫追擊玩家既體驗, 緊張刺激既臨場感。又或者是在做逃亡者遭遇屠夫後聽到代表危險的心跳聲時, 磁性單元

令我感受到身歷其境的恐怖氛圍!!! 更加可以充份享受遊戲!

新仔玩家

3. HyperX Cloud Orbit S 可以話係為左VR 而家既新世代耳機呀。我會拎黎玩SteamVR 呀。Waves Nx 頭部跟蹤技術, 無論你個頭轉去邊位, 聲源既位都唔會變。SteamVR 入面有好多遊戲玩, 有Zombie 呀, 海底世界既既體驗, wave Nx 既3D 沉浸式音效技術, 想像下有隻鯨魚係你旁邊同你一齊游水。Zombie係你後面狂追你。

鉑金玩家

1. 100mm 平面磁性單元
2. Waves Nx 3D 聲音技術
3. Death Stranding

見習玩家

1. 100mm 平面磁性單元
2. Waves Nx 3D 聲音技術
3. 如果我收到HyperX Cloud Orbit S我會用佢黎玩Rainbow Six: Siege。打到打到比隊友Troll 既話,難免會頭搖又尾擺(憤怒版)。但係如果有Hypex X 昸頭部追蹤技術, 咁就好幫到我啦。第二,槍game聽腳步有幾重要唔解釋,Rainbow Six除左腳步外,仲有好多其他聲例如炸彈,打牆,鐵絲網等,細心聽唔單止知道敵人喺邊,仲可以知道對方用乜operator從而做好部置同諗戰略。例如拿盾,厚甲既operator (i.e. Montagne, Rook, etc)會有D金屬聲同好大聲,相反一D較小甲嘅operator(i.e. Ash, Bandit, etc)就會較細聲。此外,仲可以聽到無人機既聲,一野打爆佢~HyperX Cloud Orbit S用堅·7.1,要聽聲簡直易過食生菜,對方連bomb/人質/生化武器都未揾到就俾我送上西天賣蛋睇隊友。聽到Thermite嘅熱炸彈即刻送粒C4俾佢嘆,佢槍都未開就「被擊殺」真係慘,FPS先發制人最緊要ma第三, HyperX Cloud Orbit S個mic靚聲到一個點,甚至可以話好過某D電容mic(個人意見),D聲大得黎又夠集中同無乜雜音,到時玩玩下俾老媽子入黎鬧「做乜又打機呀死仔包」隊友聽唔到,起碼唔使咁尷尬。最後,隻HyperX Cloud Orbit S可以快速切換裝置(i.e. PC, Xbox One, 手機)啱晒我呢D PC同Xbox(One) 嘅用戶,玩完Rainbow Six之後即刻開Xbox玩FIFA,男人嘅浪漫XD

新仔玩家

1.100mm平面磁性單元
2.Waves Nx3D聲音技術
3.PUBG and Call of duty

科林玩家

1.100mm
3. 如果我收到HyperX Cloud Orbit S,我會用黎玩AOE2. 係呀, 你無睇錯呀,係Age of Empires II呀.,佢係Steam做緊大特價,$20港紙就有找,買返黎感覺一下童年回憶都好.
雖然AOE係好好玩的經典遊戲,但佢並不支援7.1等立體聲效果,用HyperX Cloud Orbit S黎玩AOE會唔會有啲浪費? 梗係唔會啦, 雖然AOE沒有環迴立體聲, 但HyperX Cloud Orbit S卻可以令你置身於”現場”一樣, 這”現場”並非世紀帝國的現場, 而係讀書時係網吧打AOE的現場! 還記得以前係網吧同同學一齊打AOE的情景嗎? 帶你走進這情景的其實是HyperX Cloud Orbit S的MIC,MIC的另一方,是你讀書時期的AOE戰友.同好耐無見的舊朋友一邊傾下讀書時的往事, 一邊去拆人樓(定被人拆樓?) 遊戲始終是與其他人一起玩會更開心,多好玩的遊戲只得一個人玩也始終欠了一份趣味.你也好好去感受一下這種熟識但久違的親切感啦!

如果我收到HyperX Cloud Orbit S既話 會希望拎佢黎開台打lol英雄聯盟 最近其實有考慮諗住開台打lol 但係就煩惱用咩耳機好。係作為HyperX 既fans 我覺得論外型HyperX任何既產品都絕對要比其他牌子既產品都略勝一籌 所以如果有機會得到佢既話 我會希望開台型比人地睇!!! show比人睇下型爆既耳機甚至帶拎出電競館。

另外 其實早係網上就得知HyperX Cloud Orbit S既音質相當唔錯 空間感好好,打pc game最緊要就係有良好既耳機同音質 HyperX Cloud Orbit S可以令玩家可以感受到自己幾乎融入同埋置身係遊戲入面 所以得到佢既話我會打咩game都用佢!!!!

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

3.GTA5